ТК «Телеодин» (М1) не переоформила ліцензію через вимогу Нацради збільшити відсоток української мови

9 Квітня 2008
17839
9 Квітня 2008
12:22

ТК «Телеодин» (М1) не переоформила ліцензію через вимогу Нацради збільшити відсоток української мови

17839
ТК «Телеодин» (М1) не переоформила ліцензію через вимогу Нацради збільшити відсоток української мови
На засідання 9  квітня Нацрада ухвалила рішення перенести розгляд питання щодо переоформлення ліцензії компанії «Телеодин» (М1). 
 
Компанія «Телеодин» подала до Нацради заявку із проханням внести зміни до ліцензії у зв’язку зі зміною місця розташування частини передавачів. Проте у процесі обговорення члени Нацради запропонували внести зміни до програмної концепції одразу і в частині мови. Зараз у ліцензії компанії записано: частка української мови – згідно із законом «Про ТБ і РМ», тобто не менше 75%, тим часом як Нацрада запропонувала узгодити цей пункт із рішенням регуляторного органу від 2 квітня 2008 року, тобто записати в ліцензії компанії 80% української мови із поступовим збільшенням на 5% української мови в ефірі щороку й обов’язковим дотриманням квоти у прайм-таймі. 
 
Аргументуючи позицію Нацради, голова регуляторного органу Віталій Шевченко зауважив: «Мова програм і передач, згідно з п. 6 ст. 10 Закону “Про телебачення і радіомовлення”, визначається умовами ліцензії на мовлення. А ліцензія – виключна прерогатива Нацради. І Нацрада вам говорить, що вона вже керується рішенням від 2 квітня 2008 року». 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17839
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Крымчанин
5882 дн. тому
каких то 5% хахаха та уже прописывайте 120%.....Какая разница у него благодаря этим процентам и так рейтинг мизерный хотя возможности огромные....точнее были огромными...АМИНЬ канал М1 я тебя уже года 3 даже не включал ю.аже мой друг любитель музыкальных каналов после того как поставел тарелку он мне с радостью рассказывал что есть оказывается каналы которые можно смотреть без украинского маразма....Так что пан Щевченко ваши старания не проходят даром скоро прийдется запрещать тарелки иначе как заставить смотреть людей то что вы прописываете в этих лицензиях!!!!
Мимохідь
5882 дн. тому
Нарешті зрозумів, що всю цю москальську бридоту на всіх форумах усіх сайтів розвішують один чи пара дундуків. Останні пару днів з їхніх ротів разом із слиною вилітає на різних сайтах назва газети "Сільські обрії", якої насправді... ніколи в Україні не існувало. Показова помилочка всіх одного й того ж писаки в усіх іпостасях, чи не правда?
шовініст
5882 дн. тому
Коли протягом 17 років незалежності (і ще десятків літ до неї) телекомпанії нахабно позбавляли мільйони українців (в Україні!) можливості чути з екранів свою мову і привчали наших дітей (вдома, в Україні!) до чужої за рахунок материнської, то язвинські не кричали: "ШОВІНІСТИ!" Почуття болю й несправедливості - це коли ТЕБЕ в чомусь обмежили, а не коли забирають останнє в ближнього. Своя сорочка ближча до тіла? Це ваш принцип? Ну то й ми так будемо жити!
Тарас
5883 дн. тому
Глупо те що на українських телеканал звучить мова північного сусіда. Всезагальні українські телеканали ПОВИННІ бути на 100% україномовними! Хочеш робити бізнес в Україні, роби українською! Не подобається українська мова, відкривай свій канал у Росії. Набридли рУсскоязЬІкЬІе жлоби. Живуть в Україні і ніякої поваги до цієї країни. Додому лапті, додому, там усьо па-рУсски.
skeptyk
5883 дн. тому
Чому до цієї компанії зстосовано мовну вимогу, а до 1+1 - ні? Хоч би хтось пояснив.
Язвинская
5883 дн. тому
Глупо, тупо и нелепо таким насильственным образом насаживать украинский язык!!! Такое чувство, что они делают это специально, чтоб раззадорить рускоязычную часть населения!!! ШОВИНИСТЫ!!!
Глядач
5883 дн. тому
В.Шевченко-типичный сельский жлоб уровня газеты Сільські Обрії.К сожалению при власти сейчас все такие,профессианализм сегодня не в почете,главное вышиванка и галицкая прописка.Боже,храни Украину!
Читатель
5883 дн. тому
У г-на Шевченко сегодня на брифинге была истерика по поводу статьи http://www.ura-inform.com/ru/society/2008/04/08/telekanaly/ наверное за живое задели, и праду написали
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду