detector.media
09.04.2008 12:22
ТК «Телеодин» (М1) не переоформила ліцензію через вимогу Нацради збільшити відсоток української мови
На засідання 9  квітня Нацрада ухвалила рішення перенести розгляд питання щодо переоформлення ліцензії компанії «Телеодин» (М1). 
 
Компанія «Телеодин» подала до Нацради заявку із проханням внести зміни до ліцензії у зв’язку зі зміною місця розташування частини передавачів. Проте у процесі обговорення члени Нацради запропонували внести зміни до програмної концепції одразу і в частині мови. Зараз у ліцензії компанії записано: частка української мови – згідно із законом «Про ТБ і РМ», тобто не менше 75%, тим часом як Нацрада запропонувала узгодити цей пункт із рішенням регуляторного органу від 2 квітня 2008 року, тобто записати в ліцензії компанії 80% української мови із поступовим збільшенням на 5% української мови в ефірі щороку й обов’язковим дотриманням квоти у прайм-таймі. 
 
Аргументуючи позицію Нацради, голова регуляторного органу Віталій Шевченко зауважив: «Мова програм і передач, згідно з п. 6 ст. 10 Закону “Про телебачення і радіомовлення”, визначається умовами ліцензії на мовлення. А ліцензія – виключна прерогатива Нацради. І Нацрада вам говорить, що вона вже керується рішенням від 2 квітня 2008 року». 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY