Російське державне радіо заговорило мовами колишніх радянських республік

4 Квітня 2008
23727
4 Квітня 2008
10:23

Російське державне радіо заговорило мовами колишніх радянських республік

23727
Російське державне радіо заговорило мовами колишніх радянських республік
Упершее в пострадянській історії російська державна радіомовна компанія «Голос России» почала транслювати програми мовами титульних націй країн, що раніше входили до СРСР – вірменською, румунською (Молдова), узбецькою та киргизькою, повідомляє Lenta.Ru.
 
Півгодинні випуски інформаційно-аналітичної програми «Сьогодні у світі» виходитимуть на FM-частотах о 20.00 за місцевим часом у Єревані, Кишеневі, Ташкенті та о 23.00 в Оші. Партнерами російського радіо в цих країнах стали місцеві радіостанції.
 
Керівництво «Голоса России» планує збільшити кількість мов країн, що колись входили до СРСР, у сітці мовлення до кінця 2008 року. За словами голови Російської державної радіомовної компанії Армена Оганесяна, початок мовлення мовами колишніх республік СРСР не означає скорочення мовлення російською мовою на ці країни, адже пріоритетним напрямком для «Голоса России» залишається підтримка в ефірі російської мови, а головною цільовою аудиторією – російськомовне населення зарубіжних країн.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23727
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
5877 дн. тому
2 Андрей: "тотальная принудительная украинизация" - это типа насильственная доставка пассажира автобуса до нужной ему остановки или насильное всучивание товара покупателю, заплатившему за это деньги? Гражданин Украины, не желающий знать государственного языка - просто {CENSORED}, поскольку непонятно, а на кой ляд ему эта самая Украина и ее гражданство?
ANN
5878 дн. тому
Вкиньтесь в суть - они не в своей стране будут вещать на языках народов, которые там живут (украинцы, к стити, тоже), а в других странах, чтобы тем, кто не слушает на русском втирать "правильную" идеологию. Разницу улавливаете? + Обратите внимание на страны
Андрей
5878 дн. тому
это нормально, когда госрадио вещает и на язіках национальніх меньшниств. а у нас тотальная принудительная украинизация. почувствуйте разницу
Рая
5878 дн. тому
Вот это и есть Доктрина информационной безопасности России в действии. Информационная экспансия во все страны бывшего СССР. У них стратегия - расширяться, а у нас - отгораживаться, замыкаться. Чувствуете разницу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду