Реклама: 20th Century Fox, BBC Films і Bavaria Media поділяться досвідом з українськими колегами

4 Квітня 2008
16846
4 Квітня 2008
09:58

Реклама: 20th Century Fox, BBC Films і Bavaria Media поділяться досвідом з українськими колегами

16846
Реклама: 20th Century Fox, BBC Films і Bavaria Media поділяться досвідом з українськими колегами
25 квітня у київському готелі Radisson відбудеться перша міжнародна конференція «Кінобізнес в Україні: особливості, перспективи, можливості». Тему конференції підказав ринок, який сьогодні перебуває у процесі активного становлення і потребує комунікаційного майданчика для спілкування та обміну досвідом українських кіноекспертів із колегами з Західної Європи та Росії.
 
20th Century Fox, BBC Films, Bavaria Media, Deutsche Bank, Nordic Films, «Централ Патрнершип», «Кіносистема», «Геміні», «Сота Синема Ґруп» - неповний перелік компаній, провідні спеціалісти яких підтвердили готовність виступити на конференції.
 
Сьогодні можна сміливо говорити, що кіно в Україні стало бізнесом. Це визнають усі учасники ринку – від виробників до прокатників та операторів кінотеатральних  мереж. На користь цього свідчить і підвищений інтерес держави до цієї галузі. Закономірно, що Україна з населенням понад 40 млн та щорічним зростанням кіноринку на 30% стає більш ніж привабливим ринком для інвестування у кінобізнес. Настав час для активного міжнародного бізнес-діалогу між продюсерами, бізнесменами, прокатниками і державою. Як працює кіно бізнес в інших країнах, які шляхи фінансування кіно за кордоном, які практичні кроки треба зробити, щоб український фільм зміг окупити виробництво й зібрати мільйони у прокаті – всі ці питання обговорюватимуться на конференції «Кінобізнес в Україні». Організатори конференції стверджують, що захід не лише стане майданчиком для спілкування операторів ринку, чиновників та громадськості, але й дасть можливість повчитись досвіду закордонних колег, а також продемонструвати іноземним гравцям ринку актуальну ситуацію в Україні.
 
Директор компанії «20th Century Fox СНД» Міхаель Шліхт виступить із доповіддю про досвід роботи представництв голлівудських студій-мейджорів у Росії та перспективи їх виходу на ринок України. Директор BBC Films Джейн Райт та віце-президент Deutsche Bank Бернгард Стампфер розкриють способи фінансування кіно в Європі. На конференції очікують на Сергія Лазарука – главу державної служби кінематографії Росії, Аґнешку Одорович – главу Польського кіно інституту, та Гаетано Баландіні – директора державного управління кіно Італії. Із доповіддю від російської «Централ Партнершип» виступить Армен Дишдишьян.
 
Від України на конференції виступлять продюсери, кінопрокатники, бізнесмени та представники державних органів. Директор кінокомпанії «Сота Синема Ґруп» Олег Кохан виступить із доповіддю про ринок кіновиробництва в Україні. Голова Державної служби кінематографії України Ганна Чміль розкриє ситуацію з державною підтримкою кіно. Співвласник Одеської кіностудії Олександр Ткаченко розповість про досвід взаємодії студії з державними органами в Україні. Виступлять українські кінопрокатники та власники кінотеатральних мереж. Директор кіностудії «Ялта-Фільм» Олег Малишевський опише бізнес-модель українського фільму «Сафо», що зібрав нещодавно у прокаті понад 1 мільйон доларів США.
 
За словами директора медіаконсалтингової компанії Media Resources Management Ірини Костюк, ідея провести конференцію такого рівня з’явилась після відвідування подібних форумів у Європі та США, таких як European Film Finance (Берлін, у рамках «Берлінале»), Digital TV Outlook (Мюнхен» та European Television Dialogue (Будапешт).
 
«Більшість конференцій і круглих столів на тему кіно, що проводились в Україні дотепер, були вузько локальними, там зустрічаються та спілкуються лише гравці українського медіаринку, - каже Ірина Костюк. – Цим уже мало кого здивуєш. Головна риса міжнародних конференцій, на які ми орієнтувались – те, що вони проводяться за участі експертів з усього світу, і саме тому вони запитані. Адже це унікальна можливість почути інсайдерів із різних ринків, отримати безцінну інформацію для розвитку бізнесу у своїй країні. За кордоном такі конференції досить дорогі, і не кожен гравець українського кіноринку має можливість заплатити понад 1 тисячу євро за реєстрацію для участі в такому заході. Тому нашим завданням було привезти в Україну світовий досвід і постаратися зробити так, аби участь у конференції була доступною більшості українських операторів ринку».
 
Із програмою та доповідачами конференції можна ознайомитись тут, зареєструватись онлайн – тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду