Відділ культури «Львівської газети» мало не розігнали через заяву митців?

2 Квітня 2008
13875
2 Квітня 2008
11:12

Відділ культури «Львівської газети» мало не розігнали через заяву митців?

13875
Відділ культури «Львівської газети» мало не розігнали через заяву митців?
Керівництво «Львівської газети» мало намір звільнити усіх працівників відділу культури. Про це «Детектор медіа» стало відомо із власних джерел у виданні, а 1 квітня інформацію підтвердив голова осередку Незалежної медіа-профспілки України у Львові Богдан Куфрик.
 
За його словами, напередодні головний редактор «Львівської газети» Василь Терещук начебто сказав трьом співробітникам видання, що з 1 квітня вони будуть звільнені. Приводом для такого рішення начебто «стала заява культурних діячів Львівщини, котрі стурбовані зміною пріоритетів газети». На думку Богдана Куфрика, у «Львівської газети» зникла потреба у відділі культури: якщо раніше газета публікувала серйозні матеріали з культурної тематики, то «після того, як головним редактором став Василь Терещук, сторінка культури стала більш жовтою», та й уся газета трансформується к бік «жовтизни». Богдан Куфрик повідомив «ТК», що у разі, якщо наказ про звільнення працівників «Львівської газети», який він вважає незаконним, буде підписаний, профспілковий осередок звернеться до прокуратури та суду.
 
1 квітня редактор відділу культури «Львівської газети» Катерина Сліпченко повідомила «ТК», що керівництво змінило свою позицію і вирішило дослухатися до громадської ініціативи митців та працівників культури. «Митці були стурбовані зміною формату газети. Тепер керівництво вирішило, що газета певний час працюватиме у старому форматі», - сказала вона.
 
Головний редактор «Львівської газети» Василь Терещук відмовився давати коментарі «ТК» телефоном і попросив надіслати офіційний запит до офісу газети. «ТК» чекає на його відповідь.
 
Наталія Супрун, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13875
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Екс-львів"янка
5859 дн. тому
Мдя, не даврма я рік тому звільнилась з "ЛГ"... А дівчат щиро шкода, вони справді чудова команда:(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду