detector.media
02.04.2008 11:12
Відділ культури «Львівської газети» мало не розігнали через заяву митців?
Керівництво «Львівської газети» мало намір звільнити усіх працівників відділу культури. Про це «Детектор медіа» стало відомо із власних джерел у виданні, а 1 квітня інформацію підтвердив голова осередку Незалежної медіа-профспілки України у Львові Богдан Куфрик.
 
За його словами, напередодні головний редактор «Львівської газети» Василь Терещук начебто сказав трьом співробітникам видання, що з 1 квітня вони будуть звільнені. Приводом для такого рішення начебто «стала заява культурних діячів Львівщини, котрі стурбовані зміною пріоритетів газети». На думку Богдана Куфрика, у «Львівської газети» зникла потреба у відділі культури: якщо раніше газета публікувала серйозні матеріали з культурної тематики, то «після того, як головним редактором став Василь Терещук, сторінка культури стала більш жовтою», та й уся газета трансформується к бік «жовтизни». Богдан Куфрик повідомив «ТК», що у разі, якщо наказ про звільнення працівників «Львівської газети», який він вважає незаконним, буде підписаний, профспілковий осередок звернеться до прокуратури та суду.
 
1 квітня редактор відділу культури «Львівської газети» Катерина Сліпченко повідомила «ТК», що керівництво змінило свою позицію і вирішило дослухатися до громадської ініціативи митців та працівників культури. «Митці були стурбовані зміною формату газети. Тепер керівництво вирішило, що газета певний час працюватиме у старому форматі», - сказала вона.
 
Головний редактор «Львівської газети» Василь Терещук відмовився давати коментарі «ТК» телефоном і попросив надіслати офіційний запит до офісу газети. «ТК» чекає на його відповідь.
 
Наталія Супрун, «Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY