Нацрада не отримувала запиту від НТКУ щодо роликів «Батьківщини». У БЮТі кажуть, що канали шукали приводів для відмови

28 Березня 2008
16388
28 Березня 2008
16:57

Нацрада не отримувала запиту від НТКУ щодо роликів «Батьківщини». У БЮТі кажуть, що канали шукали приводів для відмови

16388
Нацрада не отримувала запиту від НТКУ щодо роликів «Батьківщини». У БЮТі кажуть, що канали шукали приводів для відмови
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не отримувала запиту від Національної телекомпанії України з приводу відповідності рекламних роликів партії «Батьківщина», в яких ідеться про досягнення уряду Юлії Тимошенко за перші 100 днів діяльності, до законодавства про рекламу. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба Нацради.
 
Нагадаємо, про те, що ролики скеровано до Нацради на експертизу, заявив виконувач обов’язків президента НТКУ Василь Ілащук, коментуючи закиди народного депутата Віктора Уколова. Він також зазначив, що висновки Нацради можуть надійти до НТКУ вже наприкінці дня 27 березня. Зараз ані пан Ілащук, ані його заступники не є доступними для коментарів, тому з’ясувати, чи був насправді відісланий запит, поки що не вдалося.
 
Як стало відомо «ТК», зараз ролики «Батьківщини» демонструють Новий канал, 5 канал, «1+1», ICTV, СТБ і «Україна».
 
Тим часом народний депутат Віктор Уколов (БЮТ) називає звернення НТКУ до Нацради «сумнівною спробою перекласти відповідальність», і наголосив на тому, що попри те, що ніхто не заявляв про тиск із боку Секретаріату більше ніхто не заявляв, від низки каналів надходили зауваження щодо окремих кадрів у ролику.
 
«Приміром, на кількох телеканалах просили не показувати заголовки газет, оскільки їм начебто потрібні дозволи цих газет. Один із телеканалів заявив про це о 17.00 перед початком рекламної кампанії; очевидно, це робилося з розрахунком на те, що ніхто не встигне нічого зробити. Були й інші зауваження: наприклад, «1+1» попросили не показувати членів російського уряду на міждержавних переговорах, але при цьому нічого не сказали щодо президента Росії. Ми спершу зробили ці зображення розмитими, а потім замінили цей кадр», - розповів «ТК» Віктор Уколов. Також він додав, що для приведення ролики до відповідності до рекламного законодавства йому довелося вирізати герб і прапор України за спиною Юлії Тимошенко. «Мені це здається дивним, - коментує пан Уколов. – Так само не можна показувати у рекламі офіційні назви державних установ, тому ми замість «Кабінет міністрів» показували на табличках «Уряд України».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16388
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5872 дн. тому
Мерседес и каким же это чудом? или у тебя особенный курс доллара? а может ты просто работаешь в БЮТ?
Мерседес
5873 дн. тому
И я, и все мои родственники получили ровно по 1000. Неча вилять
Ламагра
5873 дн. тому
А Вася то попал. Он то и в.о. не продержится долго с таким пониманием украинской политики :) Не умеет челок балансировать на грани. Сперва Балогу засветил, теперь в Нацраду запрос сделал, который никто так и не получил. Операция "Сам себя подставь" ему поки на пятерку с плюсом удается. :)
Вадим
5874 дн. тому
Жаль, что за этот ролик никто не подал в суд на "Батьківщину" по поводу недобросовестной рекламы. В ролике четко говорится, что люди получили по 1000 гривен. Но ни один человек не получил 1000. Как известно деньги выдавали долларами в колличестве 200 едениц, а курс далеко не 5 гривен за доллар. Хороший ход. Но могли бы и не обманывать так нагло. Кто-то скажет 30-40 грн в 1000 это не много. А в маштабах миллионов людей??? отличная экономия. Да и для кого-то 30 грн тоже деньги. Конечно нашему правительству привыкшему жить за чужой счет этого не понять. Хотя и с жизнью за чужой счет они не согласятся. Ведь присвоенные деньги они считают своими заработаными. Смотрел ролик и противно было. За эти 100 дней только цены выросли до не обосновыных цифр. Отличный результат, ни так ли? Находясь в поездках за границей стыдно говорить что ты из Украины. И спасибо за это нужно сказать нашему "заботливому" правительству. Очень хочется не жить в этой стране которую превратили чуть ли не в помойную яму.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду