detector.media
28.03.2008 16:57
Нацрада не отримувала запиту від НТКУ щодо роликів «Батьківщини». У БЮТі кажуть, що канали шукали приводів для відмови
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не отримувала запиту від Національної телекомпанії України з приводу відповідності рекламних роликів партії «Батьківщина», в яких ідеться про досягнення уряду Юлії Тимошенко за перші 100 днів діяльності, до законодавства про рекламу. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба Нацради.
 
Нагадаємо, про те, що ролики скеровано до Нацради на експертизу, заявив виконувач обов’язків президента НТКУ Василь Ілащук, коментуючи закиди народного депутата Віктора Уколова. Він також зазначив, що висновки Нацради можуть надійти до НТКУ вже наприкінці дня 27 березня. Зараз ані пан Ілащук, ані його заступники не є доступними для коментарів, тому з’ясувати, чи був насправді відісланий запит, поки що не вдалося.
 
Як стало відомо «ТК», зараз ролики «Батьківщини» демонструють Новий канал, 5 канал, «1+1», ICTV, СТБ і «Україна».
 
Тим часом народний депутат Віктор Уколов (БЮТ) називає звернення НТКУ до Нацради «сумнівною спробою перекласти відповідальність», і наголосив на тому, що попри те, що ніхто не заявляв про тиск із боку Секретаріату більше ніхто не заявляв, від низки каналів надходили зауваження щодо окремих кадрів у ролику.
 
«Приміром, на кількох телеканалах просили не показувати заголовки газет, оскільки їм начебто потрібні дозволи цих газет. Один із телеканалів заявив про це о 17.00 перед початком рекламної кампанії; очевидно, це робилося з розрахунком на те, що ніхто не встигне нічого зробити. Були й інші зауваження: наприклад, «1+1» попросили не показувати членів російського уряду на міждержавних переговорах, але при цьому нічого не сказали щодо президента Росії. Ми спершу зробили ці зображення розмитими, а потім замінили цей кадр», - розповів «ТК» Віктор Уколов. Також він додав, що для приведення ролики до відповідності до рекламного законодавства йому довелося вирізати герб і прапор України за спиною Юлії Тимошенко. «Мені це здається дивним, - коментує пан Уколов. – Так само не можна показувати у рекламі офіційні назви державних установ, тому ми замість «Кабінет міністрів» показували на табличках «Уряд України».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY