Експерти: Загальнонаціональні телеканали не послухаються рекомендації Нацради не розміщувати київську політрекламу

28 Березня 2008
7794
28 Березня 2008
10:29

Експерти: Загальнонаціональні телеканали не послухаються рекомендації Нацради не розміщувати київську політрекламу

7794
Експерти: Загальнонаціональні телеканали не послухаються рекомендації Нацради не розміщувати київську політрекламу
Експерти вважають, що мовники не послухаються рекомендації Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не розміщувати політичну рекламу, пов’язану з виборами Київського міського голови та депутатів Київської міської ради, в ефірі загальнонаціональних каналів. Про це повідомляє газета «Экономические известия».
 
За оцінкою директора дослідницької компанії Cortex Андрія Колесника, на рекламу у медіа протягом кампанії, яка офіційно стартувала 26 березня, кандидати витратять не менше 20-25 мільйонів доларів США, і розміщуватимуть її переважно на телебаченні і зовнішніх носіях. На думку пана Колесникова, загальнонаціональні канали також використовуватимуться в цій кампанії, незважаючи на побажання Нацради.
 
«Відповідно до законодавства, телеканали можуть транслювати будь-яку рекламу, яка не пропагує протидержавних ідей і не розпалює міжнаціональних конфліктів, зокрема й політичну. Не думаю, що загальнонаціональні канали прислухаються до рекомендацій такого характеру», - цитує газета виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету Катерину Котенко. «У зв’язку з недосконалістю формулювання окремих положень законодавства я не бачу, як загальнонаціональним каналам можна заборонити розміщувати політичну рекламу», - сказала керівник правового центру Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.
 
На думку експертів, реклама розміщуватиметься або у формі джинси, за яку розраховуватимуться неофіційно, або ж доходи від неї осядуть на рахунках дочірніх рекламних агентств. «У будь-якому разі медійна реклама не буде основною статтею витрат кандидатів. Значно дорожче коштуватиме утримування виборчих штабів, виготовлення та поширення агітаційних матеріалів, роздавання пайків пенсіонерам та інвалідам», - вважає Андрій Колесник.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7794
Читайте також
10.04.2008 10:56
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
13 162
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
убийца эфира
5879 дн. тому
а нафига извините реклама выбров мэра киева будет транслироватся в Крыжополе винницкой области.... я так понимаю что речь шла о "киевских" рекламных блоках.... которые кстати под большим вопросом в плане законности в разрезе ст. 44 ЗУ "О ТВ и РВ"
народ
5880 дн. тому
Питається у задачнику: а на фіга тоді така Нацрада!?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду