detector.media
28.03.2008 10:29
Експерти: Загальнонаціональні телеканали не послухаються рекомендації Нацради не розміщувати київську політрекламу
Експерти: Загальнонаціональні телеканали не послухаються рекомендації Нацради не розміщувати київську політрекламу
Експерти вважають, що мовники не послухаються рекомендації Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не розміщувати політичну рекламу, пов’язану з виборами Київського міського голови та депутатів Київської міської ради, в ефірі загальнонаціональних каналів. Про це повідомляє газета «Экономические известия».
 
За оцінкою директора дослідницької компанії Cortex Андрія Колесника, на рекламу у медіа протягом кампанії, яка офіційно стартувала 26 березня, кандидати витратять не менше 20-25 мільйонів доларів США, і розміщуватимуть її переважно на телебаченні і зовнішніх носіях. На думку пана Колесникова, загальнонаціональні канали також використовуватимуться в цій кампанії, незважаючи на побажання Нацради.
 
«Відповідно до законодавства, телеканали можуть транслювати будь-яку рекламу, яка не пропагує протидержавних ідей і не розпалює міжнаціональних конфліктів, зокрема й політичну. Не думаю, що загальнонаціональні канали прислухаються до рекомендацій такого характеру», - цитує газета виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету Катерину Котенко. «У зв’язку з недосконалістю формулювання окремих положень законодавства я не бачу, як загальнонаціональним каналам можна заборонити розміщувати політичну рекламу», - сказала керівник правового центру Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.
 
На думку експертів, реклама розміщуватиметься або у формі джинси, за яку розраховуватимуться неофіційно, або ж доходи від неї осядуть на рахунках дочірніх рекламних агентств. «У будь-якому разі медійна реклама не буде основною статтею витрат кандидатів. Значно дорожче коштуватиме утримування виборчих штабів, виготовлення та поширення агітаційних матеріалів, роздавання пайків пенсіонерам та інвалідам», - вважає Андрій Колесник.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY