У Держзв’язку впевнені, що Президент незабаром видасть Указ про цифрове мовлення

26 Березня 2008
11524
26 Березня 2008
15:41

У Держзв’язку впевнені, що Президент незабаром видасть Указ про цифрове мовлення

11524
У Держзв’язку впевнені, що Президент незабаром видасть Указ про цифрове мовлення
Директор Державного департаменту з питань зв'язку та інформатизації Олександр Баранов упевнений, що незабаром Президент України видасть Указ щодо запровадження цифрового мовлення.
 
На цьому він наголосив 26 березня на міжнародній практичній конференції «Національні програми розвитку цифрового наземного мовлення у країнах Європи та СНД». Організаторами конференції виступили «Інтерньюз», концерн РРТ та «ІКТ-маркетинг». 
 
Виступаючи на конференції, Олександр Баранов окреслив комплекс організаційних, технічних, фінансових та кадрових проблем, пов’язаних із запровадженням цифрового мовлення. Також він наголосив на тому, що для ефективності запровадження «цифри» необхідно створити координаційну комісію,  яка координуватиме  роботу різних відомств (зокрема, Нацради,  Держкомтелерадіо, міністерства  транспорту та зв’язку, міністерства культури, промислової політики, освіти та науки), залучених до цього процесу.
 
Пан Баранов переконаний, що  запровадження «цифри» має відбуватись у стандарті MPEG-4, адже, на його думку, «MPEG-2 є технічно відсталим. Через 3-4 роки вартість MPEG-4 впаде до сьогоднішньої вартості MPEG-2». 
 
Також, попри запевнення заступника голови Держкомтелерадіо Олександра Курдиновича, що запровадження цифрового мовлення може бути завершене у 2013 році, Олександр Баранов переконаний, що цей процес може відбутися раніше. 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11524
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лаша тумбай
5886 дн. тому
А где мой пост о том что Нацрада полностью утаивает факт того что ВСЕ 1,5 тысячи региональных телеканалов будут лишены лицензий на вводимое наземное цифровое тв? Зачем прятаться, панове, думаете до 2015 года как-нибудь доживёте в креслах. а что будет потом, типа, будете лапшу вешать уже потом? А ведь сколько детей сегодня учатся на тележурналистов, телережиссёров, телеоператоров... и не за бесплатно, а оплачивая свою учёбу, почему не хотите сказать правду что у низх не будет работы, потому что в Украине останется 40-50 эфирных каналов в цифровом формате и всё! И будут все они ТОЛЬКО ИЗ КИЕВА, а регионы будут без эфира!!! Ведь кабельные сети в Украине, судя по бесповоротно разрушающейся экономике, индустрии и самому государству Украина, не разовьются, а еслии будут развиваться то только цифровые кабельные МОНОПОЛИСТЫ, котрые не скомпенсируют исчезновение нынешних 1,5 тыс региональных телеканалов! Почему молчим, нацрадовцы? Проплачены общенациональными холдингами-монополистами? Только они могут ваши нацистские аппетиты удовлетворить?
Дима
5886 дн. тому
не знаю, мне нравится цифра. картинка четкая, нет "эха" - отраженки от домов при аналоге. в спутнике все более-менее божеские каналы начинают кодироваться. как минус, кот пытаются выдать в статье за плюс, могу сказать стандарт MPEG-4. в нем быстрая смена картинки приводит к появлению артефактов и с этим никак не поборешься. в MPEG-2 этого нет или крайне мало и практически не видно. как минус в тесте, кот сейчас вещается в Киеве, крайне низкое качество сигнала от некторых телеканалов, кот. подают свой сигнал к передатчику. неужели никто не смотрит свои творения в эфире. взять М1 и канал 24 - на М1 картинка я так понимаю от самого начала и до передатчика идет в цифре.на канале 24 явно видно, что где-то есть переход на аналог, а потом опять в цифру - сигнал никакой. также можно говорить и о других каналах. да и уровень сигнала оставляет желать лучшего. но пока тест, я думаю дальше - лучше. спасибо
украинец
5887 дн. тому
Не вижу смысла в наземной цифре со спутника и каналов больше и стоимость таже....я уже давно решетку выкинул
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду