detector.media
26.03.2008 15:41
У Держзв’язку впевнені, що Президент незабаром видасть Указ про цифрове мовлення
Директор Державного департаменту з питань зв'язку та інформатизації Олександр Баранов упевнений, що незабаром Президент України видасть Указ щодо запровадження цифрового мовлення.
 
На цьому він наголосив 26 березня на міжнародній практичній конференції «Національні програми розвитку цифрового наземного мовлення у країнах Європи та СНД». Організаторами конференції виступили «Інтерньюз», концерн РРТ та «ІКТ-маркетинг». 
 
Виступаючи на конференції, Олександр Баранов окреслив комплекс організаційних, технічних, фінансових та кадрових проблем, пов’язаних із запровадженням цифрового мовлення. Також він наголосив на тому, що для ефективності запровадження «цифри» необхідно створити координаційну комісію,  яка координуватиме  роботу різних відомств (зокрема, Нацради,  Держкомтелерадіо, міністерства  транспорту та зв’язку, міністерства культури, промислової політики, освіти та науки), залучених до цього процесу.
 
Пан Баранов переконаний, що  запровадження «цифри» має відбуватись у стандарті MPEG-4, адже, на його думку, «MPEG-2 є технічно відсталим. Через 3-4 роки вартість MPEG-4 впаде до сьогоднішньої вартості MPEG-2». 
 
Також, попри запевнення заступника голови Держкомтелерадіо Олександра Курдиновича, що запровадження цифрового мовлення може бути завершене у 2013 році, Олександр Баранов переконаний, що цей процес може відбутися раніше. 
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY