Голова НМПУ Роман Скрипін звернувся до Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ щодо порушення прав журналістів

20 Березня 2008
17265
20 Березня 2008
13:32

Голова НМПУ Роман Скрипін звернувся до Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ щодо порушення прав журналістів

17265
Голова НМПУ Роман Скрипін звернувся до Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ щодо порушення прав журналістів
Голова Незалежної медіа-профспілки України Роман Скрипін звернувся до Генерального прокурора України Олександра Медведька та Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка із заявами, у яких виклав факти щодо порушень прав українських журналістів, які трапились останнім часом. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.
 
Зокрема, йдеться про побиття у Донецьку директором РСК «Олімпійський» Геннадієм Каліщуком фотокореспондента ІА «Укрінформ» Ігор Ткаченка (щоправда, пан Каліщук заперечує, що цей факт мав місце, і має намір позиватись до журналіста); побиття міліцією учасника акції протесту проти забудови території, прилеглої до Жовтневої лікарні у Києві, Андрія Манчука, який працює журналістом «Газеты по-киевски»; перешкоджання діяльності знімальної групи проекту «Вартові демократії», про яке заявив журналіст Ігор Чайка.
 
«Звертаємо увагу правоохоронних органів на те, що у двох випадках порушення прав українських журналістів… були здійснені співробітниками МВС, що є неприпустимим у демократичному суспільстві. Не може міліціонер нехтувати літерою Закону, який прямо говорить, що журналістові, який виконує свої професійні обов’язки, перешкоджати заборонено! Ми не збираємось лишатися осторонь тоді, коли чиновники в уніформі або без неї ставлять під загрозу саме право на існування професії журналіста», - йдеться в заяві прес-служби НМПУ. Профспілка нагадує, що перешкоджання професійній діяльності журналістів тягне за собою практично автоматичну загрозу правам та свободам кожного громадянина України, який мусить мати можливість у повному обсязі отримувати інформацію та висловлювати свою позицію.
 
У разі «необ’єктивного чи неналежного реагування на порушення прав та скоєні злочини» з боку органів, до яких звертається голова профспілки, НМПУ залишає за собою право «вдатися до рішучих акцій протесту щодо цих державних органів, а також проінформувати UEFA про небезпеку, яка очікує на іноземних журналістів в Україні під час проведення «Євро-2012».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17265
Читайте також
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
hraff
5894 дн. тому
Ой, как интересно :) какие же по вашему ознаки он должен выявлять? Побегать по Киеву с плакатом "профсоюз жив"? Пойти настучать по лбу вашему работодателю за вас? Высказать ответы на ваши комментарии? Каждый день по радио кричать "я работаю"? Прийти в эфир на пятом канале и расказать "а вот мы в профсоюзе..."? Круто
глюмдальклич
5894 дн. тому
Робота? Романа? Не смішіть. За місяць Роман нічого не зробив, окрім як "звернувся" до органів із суворою вимогою зробити так, щоб не били журналістів, а інакше він настучить в УЄФА. Ніяких інших ознак діяльності він не виявляє.
hraff
5894 дн. тому
член КНМП// Романа обрано головою НМПУ. КНМП сьогодні вставляє трохи палок в колеса йому. Зверніть на це увагу. Якщо далі будуть перешкоди, робота Романа і ефект від неї ускладнюватиметься
новинар
5895 дн. тому
Ми всі можемо на чийсь погляд бути смішними, але це не означає, що на людину можна нападати!
член КНМП
5895 дн. тому
Важко мені забгнути: для чого стільки лайок? По-перше - руки Скрипіна - були не найголовнішим в ефірі. Він дуже хороший ведучий. Я часто не згодна з його людською позицією, але це не означає, що не видно його високих професійних якостей. По-друге - Романа обрали вірно: він відома людина і зараз у нього є шанс показати, який він керівник КНМП. Повірте - це нелегкий хліб. І, зрештою, Роман, ти вчинив абсолютно правильно, що звернувся до правоохоронців. Наша підтримка!
hraff
5895 дн. тому
Че то я понял ваших недолугих комментариев. Не надо было заявы делать? Скрыпин виноват, что выбрали, виноват, что заяву сделал, виноват, что пальцы не такие (?), виноват, что умеет разговаривать матом. Слышал бы вас Сашко, уродцы. Посмотрим, как вы запоете, когда вас будут метелить. А вы будете требовать заяв, защиты и помощей
також ЧЛЕН
5895 дн. тому
панове модератори - що поганого в літературному слові бздура? чи ви вже зовсім перелякані? скрипіна боїтесь?
Журналіст
5895 дн. тому
Журналіст -- або журналіст, або учасник акції протесту. Одночасно він не може бути в двох цих іпостасях.
також ЧЛЕН
5895 дн. тому
Скрипін показушник. То була {CENSORED}, його обрати. Зрозуміло, що він просто скучив за публічністю й використовуватиме КНМП, аби обличчям торгувати. Буде шукати на цьому місці можливості знов вскочити в ТБ, як і у РБК - відсиджувався. Це вже перегной нашого ТБ, Скрипін. Час сказати йому - до побачення!
бенц-3
5895 дн. тому
Да, вспомните его грабли селянские, которые он вываливал на стол в эфирах 5-го. Роман, крестьянский мозг.
KSTС
5895 дн. тому
Сравнили с Гонгадзе! Окститесь. Скрипин - провинциальный недалекий чувачок, пустышка, без вкуса, без культуры, с деревенским кругозором
Бенц
5896 дн. тому
Он не смешон, он-жалок. Он и в глаза не видел того Ткаченко, над которым в Донецке все уже лет эдак 15 ржут.
член КНМП
5896 дн. тому
Скрипін все робить правильно. Краще працювати на випередження. Пригадую. як Гія на прес-конференції заявляв про стеження. а всі дивилсь на нього неначе на інопланетянина. І чим все закінчилось? Так що Роман молодець!
лирика
5896 дн. тому
ну так ведь.. луценко пример подал
Мерседес
5896 дн. тому
Началось. Скрыпин, ты смешон.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду