Журналіст «Газети по-київськи» постраждав під час акції протесту проти незаконного будівництва біля Жовтневої лікарні

17 Березня 2008
19557
17 Березня 2008
15:56

Журналіст «Газети по-київськи» постраждав під час акції протесту проти незаконного будівництва біля Жовтневої лікарні

19557
Журналіст «Газети по-київськи» постраждав під час акції протесту проти  незаконного будівництва біля Жовтневої лікарні
16 березня журналіст «Газети по-київськи» Андрій Манчук постраждав під час акції протесту на вулиці Шовковичній біля Жовтневої лікарні.
 
Демонстрації з вимогою припинити незаконне будівництво 17-поверхового будинку на території цього медичного закладу тривають вже не перший день. Їх ініціатори – мешканці навколишніх будинків, Інститут фізіології ім. О. Богомольця та ініціативна група «Збережи Старий Київ». Андрій Манчук, відомий публікаціями проти незаконного будівництва, також вирішив долучитися до цієї акції. 17 березня учасники акції живим ланцюгом перекрили вулицю Шовковичну. Проте їх кинувся розганяти кийками міліційний патруль з 10-15 чоловік.
 
Міліціонерами, які намагалися посадити демонстрантів у «рафик», командував заступник начальника Печерського РВВС Володимир Соцький. «Соцький «дуже грубо лаявся і поводився агресивно. Він постійно давав команди, щоб запхати мене в "рафик".  Але оскільки він був забитий, я фізично не міг у нього влізти. Однак мене продовжували впихати залізними дверима. Вони мене ними тисли, поки я не знепритомнів. Тоді вони почали кликати «Швидку», і мене кинули на асфальт», – розповів Манчук.
 
Проте правоохоронні органи не визнають своєї вини у цій ситуації. Як повідомив у офіційному коментарі «Газеті по-київськи» начальник Печерського районного управління міліції Сергій Голубенко, міліція почали діяти тільки коли учасники акцію почали заважати руху машин: «Їх попросили піти, але вони відмовилися. Почався рух, в наслідок якого самі учасники акції причинили один одному шкоду в натовпі».
 
Як розповів «Телекритиці» Андрій Манчук, найближчим часом він збирається звернутися до прокуратури. «Щойно я отримав документи на екстрену госпіталізацію. Лікарі підтвердили попередній діагноз – закрита черепно-мозкова травма, струс мозку та забій, тому мені доведеться провезти у стаціонарі 2-3 тижні, - говорить він. - Я не схильний драматизувати ситуацію, але те, що сталося дуже неприємно.  Адже ми не робили нічого протизаконного. Коли мене затримували, я не чинив жодного спротиву, не прозвучало навіть лайки. В той час, як міліція поводила себе абсолютно некоректно».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19557
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин в 6-м поколении
5900 дн. тому
Господин Луценко Ю.В. ! Я Вас всегда очень уважал и поддерживал. Прошу Вашего немедленного вмешательства . Разберитесь, пожалуйста, и накажите виновных. С уважением к Вам. P.S.Большое спасибо Г.Москалю
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду