Червоне телебачення козацького міста

19 Березня 2008
12296
19 Березня 2008
11:49

Червоне телебачення козацького міста

12296
На запорізькому каналі ТВ-5 виходить програма «Коммунисты и общество».
Червоне телебачення козацького міста
Тим, хто сумує за радянським минулим, не варто цього робити. Слід просто зібрати манатки і поїхати погостювати до славного козацького міста Запоріжжя. Там треба зайти до когось у гості чи поселитися в готелі. А тоді увімкнути телевізор із місцевим телеканалом ТВ-5. І тут на власні очі можна побачити: Радянський Союз не помер. Він був, є і, можливо, буде!
 
Минулого тижня і я одним оком позирав на запорізьке телебачення. Гортаючи в тамтешньому готелі канали, на ТВ-5 я натрапив на хвіст програми – якоїсь балачки журналіста з гостем. Гість розповідав про те, що незабаром організація чи то жінок-трудівниць, чи то працьовитих жінок проведе публічний суд над післявоєнною політикою НАТО. Мені ще подумалося: якесь дивне формулювання, адже довоєнної політики у Північноатлантичного альянсу бути не могло, бо він утворився після настання миру.
 
Але не це було найголовнішим. Завершуючи програму, ведучий оголосив її назву і попрощався до нових зустрічей. А назва була така, що я ледь із ліжка не випав. Навіть ТРК «Київ» не розповідає, що воно телебачення партії Черновецького «Громада». А тут без усякого лукавства сказали: «Коммунисты и общество». Це так програма називається. Після цього стало зрозуміло, чому жінки-трудівниці збиралися судити НАТО – за комуністичної влади саме трудящі маси найкраще зналися на міжнародній політиці.
 
Шановні читачі знають, що я готовий померти, аби навіть послідовники Карла Маркса і Фрідріха Енгельса могли висловити свої погляди. Як би прикро мені не було, віддав би життя за право навіть Наталки Вітренко виголошувати свої бурхливі фантазії. Єдине що – варто було порадитися, як це зробити. Ви ж знаєте, що попри наявність такої програми, керівна сила комуністичної партії залишилася в минулому. Відповідно, якщо керуватися логікою запорізьких телевізійників, варто було би поруч запускати програми «Блок Наталки і суспільство», «Жінка з косою і суспільство», «Проффесор Янукович і суспільство». Без цього все – як колись, у червоному минулому. Тільки улюблених дикторів Ігоря Кирилова і Ганни Шатілової бракує.
 
А якщо все ж таки запровадити всі вищезгадані партійні програми, то канал доведеться перейменувати з ТВ-5 на, скажімо, «Запоріжжяпартінформ». Хіба що запорізькі телевізійники таки знайдуть сучасніший метод, аби висвітлювати позицію всіх політичних сил.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12296
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5891 дн. тому
А что в этом крамольного? Все центральные каналы бандеровщину и НАТО пропагандируют.
MV
5892 дн. тому
А еще с другой стороны, со всем "объективизмом" двигают коммуно-большевистскую идеологию в массы.
VM
5892 дн. тому
А с другой стороны, хоть не прикрываются лозунгами об объективности, как продвигатели НАТО.
гость
5892 дн. тому
Як казали в анекдоті, "нет слов, одни выражения".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду