detector.media
Юрій Луканов
для «Детектор медіа»
19.03.2008 11:49
Червоне телебачення козацького міста
Червоне телебачення козацького міста
На запорізькому каналі ТВ-5 виходить програма «Коммунисты и общество».
Тим, хто сумує за радянським минулим, не варто цього робити. Слід просто зібрати манатки і поїхати погостювати до славного козацького міста Запоріжжя. Там треба зайти до когось у гості чи поселитися в готелі. А тоді увімкнути телевізор із місцевим телеканалом ТВ-5. І тут на власні очі можна побачити: Радянський Союз не помер. Він був, є і, можливо, буде!
 
Минулого тижня і я одним оком позирав на запорізьке телебачення. Гортаючи в тамтешньому готелі канали, на ТВ-5 я натрапив на хвіст програми – якоїсь балачки журналіста з гостем. Гість розповідав про те, що незабаром організація чи то жінок-трудівниць, чи то працьовитих жінок проведе публічний суд над післявоєнною політикою НАТО. Мені ще подумалося: якесь дивне формулювання, адже довоєнної політики у Північноатлантичного альянсу бути не могло, бо він утворився після настання миру.
 
Але не це було найголовнішим. Завершуючи програму, ведучий оголосив її назву і попрощався до нових зустрічей. А назва була така, що я ледь із ліжка не випав. Навіть ТРК «Київ» не розповідає, що воно телебачення партії Черновецького «Громада». А тут без усякого лукавства сказали: «Коммунисты и общество». Це так програма називається. Після цього стало зрозуміло, чому жінки-трудівниці збиралися судити НАТО – за комуністичної влади саме трудящі маси найкраще зналися на міжнародній політиці.
 
Шановні читачі знають, що я готовий померти, аби навіть послідовники Карла Маркса і Фрідріха Енгельса могли висловити свої погляди. Як би прикро мені не було, віддав би життя за право навіть Наталки Вітренко виголошувати свої бурхливі фантазії. Єдине що – варто було порадитися, як це зробити. Ви ж знаєте, що попри наявність такої програми, керівна сила комуністичної партії залишилася в минулому. Відповідно, якщо керуватися логікою запорізьких телевізійників, варто було би поруч запускати програми «Блок Наталки і суспільство», «Жінка з косою і суспільство», «Проффесор Янукович і суспільство». Без цього все – як колись, у червоному минулому. Тільки улюблених дикторів Ігоря Кирилова і Ганни Шатілової бракує.
 
А якщо все ж таки запровадити всі вищезгадані партійні програми, то канал доведеться перейменувати з ТВ-5 на, скажімо, «Запоріжжяпартінформ». Хіба що запорізькі телевізійники таки знайдуть сучасніший метод, аби висвітлювати позицію всіх політичних сил.
 
Юрій Луканов
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY