Громада села Стайки закликає журналістів звернути увагу на махінації з землею

14 Березня 2008
8577
14 Березня 2008
18:22

Громада села Стайки закликає журналістів звернути увагу на махінації з землею

8577
Громада села Стайки закликає журналістів звернути увагу на махінації з землею
До «Детектор медіа» звернулися представники громадської організації «Совість» (село Стайки Кагарлицького району Київської області) із проханням посприяти привертанню уваги журналістів до подій навколо землі у цьому селі.
 
Звернення до засобів масової інформації 
  
Шановні журналісти і керівники засобів масової інформації. До Вас звертається громада села Стайки Кагарлицького району Київської області.
 
Відкрито звернутися до Вас спонукала нас ситуація, що склалася у селі. Протягом останнього року її інакше не назвеш, як Битва за Стайки.
 
З одного боку селяни і законний Голова Стайківської сільської Ради Олександр Шестопал, з іншого боку - окремі депутати сільради, підтримані Кагарлицькою районною держадміністрацією. Громада села Стайки, як єдине джерело влади на селі, звертається до Вас, шановні представники «четвертої влади» з метою висвітлення того правового безміру, який нині коять у селі і який суперечить інтересам селян села Стайки.
 
У 2006 році Кагарлицька райдержадминистрация виділила 14 гектарів землі, що знаходиться на території Стайківської сільської ради, садовому товариству «Контур». На сьогодні ринкова (або комерційна) вартість 1-єї сотки цієї землі становить близько 17 500 гривень, а всієї ділянки – близько 24 500 000 гривень.
 
Відповідно до Листа від 8 листопада 2006 року Садове товариство «Контур» мало сплатити 2 000 000 (два мільйони) гривень на розвиток села Стайки. З цим, зокрема, погодилися Депутати сільради. Проте кошти на рахунок Стайківської сільради не надійшли. Далі садове товариство в рахунок цієї суми зобов”язалося провести освітлення на селі і відремонтувати дороги. Та й досі незрозуміло, чи за кошти Товариства «Контур» здійснено ці роботи, чи за інші, бо жодні документи не було надано в Сільську раду, невідомі селянам і Голові сільради Шестопалу також прізвища членів садотовариства «Контур». Тому Голова Стайківської сільської ради Олександр Шестопал відмовився підписувати акти виконаних робіт поміж «Контуром» і Сільською Радою села «Стайки».
 
6 вересня 2007 року Олександра Шестопала депутати сільради з другої спроби позбавили посади Голови сільської ради села Стайки. Та Кагарлицький районний суд скасував це рішення депутатів Стайківської сільради і відновив Олександра Шестопала на посаді Голови Сільської Ради села Стайки з 7 вересня того ж року. Втім, секретар сільради, виконуюча обов”язки Голови сільради Наталя Галкіна, хутенько з”їздивши до району, не віддала ключі та печатку законному Голові Олександру Шестопалу. Таким чином, рішення суду не було виконано. Ми на цьому наполягаємо!
 
Це було останньою краплею. Терпець у селян села Стайки урвався і 17 лютого цього року громадська організація „Совість” провела зустріч з сільською громадою, де було розглянуто ситуацію у селі, зокрема, проблеми розбазарювання Стайківської землі, заслухано Голову сільської ради Олександра Шестопала. Та депутатам сільради – прибічникам секретаря Наталі Галкіної нецікава була думка селян.
 
Деякими фрагментами «Стайківської битви» зацікавилася прокуратура. Ми сподіваємося, що невдовзі земельні деребанники предстануть перед Судом. Та наразі Стайківська громада потребує якнайширшого втручання українських журналістів і принципового висвітлення оборудок у Стайках. Ми не приховуємо, що Стайківську земельну мафію дахує Голова Кагарлицької районної державної адміністрації Тамара Телеш. У селі також відома інформація про дружбу районної начальниці Телеш с Київською губернаторкою Вірою Улянченко. Тому без Вашої підтримки, шановні журналісти, нам не перемогти.  
Не дамо розікрасти землю у Стайках,  як це сталося У Києві і робиться зараз в області! Бандити цього разу сидітимуть в тюрмах! 
Громада села Стайки 
 
Покладемо край дерибану землі 
 
16 березня о 13.00 в Будинку культури села Стайки Кагарлицького району Київської області розпочнеться зібрання селян. Мета – прийняття рішення щодо проведення референдуму про дострокове припинення повноважень депутатів Стайківської сільської ради, яких підозрюють в «розбазарюванні» землі.
 
 Схемам дерибану землі селяни хочуть протиставити референдум про недовіру. Що ефективніше діє в Україні?
 Запрошуємо небайдужих журналістів. 
 
Громадська організація «Совість»
 
Контактний телефон 8 096 911 96 64 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Громадська організація «Совість»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8577
Теги:
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NB
5126 дн. тому
Неужто лед тронулся, господа присяжные заседатели? Неужто следствие по делу головы Балыко-Щучинки Береста завершается? Неужто скоро суд? Кагарлыкский, конечно! Посмотрим, какую неотвратимую кару местные служители Фемиды уготовили своему кормильцу за раздачу участков на власний розсуд за взятки. Немало землицы получили и кагарлыкские зваричи от Мыколы Дмытровыча за "справедливі і обгрунтовані" рішення в делах, которых против него - пруд пруди Настал час віддячити!
Марія Карпенко
5236 дн. тому
Не лише стайківську земельну мафію дахує голова Кагарлицької РДА Тамара Телеш, а й Балико-Щучинську. Разом із сільським головою Берестом вони пообгризали у місцевих селян паї. А сьогодні спільно із земельним аферистом сергієм кайновим під виглядом зеленого туризму зачищають прибережну смугу та ліс і оформляють на підставних осіб. Кагарлицька прокуратура і суд - в долі.
5570 дн. тому
Хіба тільки у Стайках розкрадають?! Зверніть увагу, що робиться у Балико-Щучинці під проводом голубого голови Береста! Кримінальну справу щодо нього "розслідують" вже два роки, а прокурор Римар вже віщує: звісно покарають, але не посадять, і на посаді залишать. За що ж таку порядну людину за грати - за якихось три сотні гектарів чужіх паїв! Невже ми звіри? Надаю сильно скорочений список злочинного угруповання, яке діє на території Кагарлицького району: голова РДА Телеш, прокурор Римар, суддя Вася Кириченко та всі його "незалежні" підлеглі, сільський голова Берест, землевпорядник Чуприна з вірною супутницею... Всіх і не перерахуєш
Житель с. Стайки
5570 дн. тому
"Шановні журналісти і керівники засобів масової інформації. До Вас звертається громада села Стайки Кагарлицького району Київської області." Шановна "Совість" не плутайте десяток членів вашої "компанії" з громадою села. Шестопал вас "кине", як тільки він вашими руками добереться до влади.
ан
5578 дн. тому
Ничего вы не добьетесь. Вся земля в Стайках уже разделена и акты подписаны.
Житель села Стайки
5806 дн. тому
Останнім часом користуючись безвладдям у селі, продовжується розбазарювання землі, фальсифікується розміри земельних наділів, ХОТЬ ХТО НЕБУДЬ ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ТЕ ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З РОЗКРАДАННЯМ ЗЕМЛІ В ЦОМУ СЕЛІ!!!
Киянин
5890 дн. тому
Розикрали землю у Києві, а зараз докрадають в области.Черновецького і Ульянчен ко - до суду!Тому й перевибори треба проводити не лише у Києві, а й у області.І добиватися,щоб губернаторів обирав народ,а не призначав Ющенко.Ганьба розкрадачам народної землі і тим,хто їх дахує!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду