detector.media
14.03.2008 18:22
Громада села Стайки закликає журналістів звернути увагу на махінації з землею
До «Детектор медіа» звернулися представники громадської організації «Совість» (село Стайки Кагарлицького району Київської області) із проханням посприяти привертанню уваги журналістів до подій навколо землі у цьому селі.
 
Звернення до засобів масової інформації 
  
Шановні журналісти і керівники засобів масової інформації. До Вас звертається громада села Стайки Кагарлицького району Київської області.
 
Відкрито звернутися до Вас спонукала нас ситуація, що склалася у селі. Протягом останнього року її інакше не назвеш, як Битва за Стайки.
 
З одного боку селяни і законний Голова Стайківської сільської Ради Олександр Шестопал, з іншого боку - окремі депутати сільради, підтримані Кагарлицькою районною держадміністрацією. Громада села Стайки, як єдине джерело влади на селі, звертається до Вас, шановні представники «четвертої влади» з метою висвітлення того правового безміру, який нині коять у селі і який суперечить інтересам селян села Стайки.
 
У 2006 році Кагарлицька райдержадминистрация виділила 14 гектарів землі, що знаходиться на території Стайківської сільської ради, садовому товариству «Контур». На сьогодні ринкова (або комерційна) вартість 1-єї сотки цієї землі становить близько 17 500 гривень, а всієї ділянки – близько 24 500 000 гривень.
 
Відповідно до Листа від 8 листопада 2006 року Садове товариство «Контур» мало сплатити 2 000 000 (два мільйони) гривень на розвиток села Стайки. З цим, зокрема, погодилися Депутати сільради. Проте кошти на рахунок Стайківської сільради не надійшли. Далі садове товариство в рахунок цієї суми зобов”язалося провести освітлення на селі і відремонтувати дороги. Та й досі незрозуміло, чи за кошти Товариства «Контур» здійснено ці роботи, чи за інші, бо жодні документи не було надано в Сільську раду, невідомі селянам і Голові сільради Шестопалу також прізвища членів садотовариства «Контур». Тому Голова Стайківської сільської ради Олександр Шестопал відмовився підписувати акти виконаних робіт поміж «Контуром» і Сільською Радою села «Стайки».
 
6 вересня 2007 року Олександра Шестопала депутати сільради з другої спроби позбавили посади Голови сільської ради села Стайки. Та Кагарлицький районний суд скасував це рішення депутатів Стайківської сільради і відновив Олександра Шестопала на посаді Голови Сільської Ради села Стайки з 7 вересня того ж року. Втім, секретар сільради, виконуюча обов”язки Голови сільради Наталя Галкіна, хутенько з”їздивши до району, не віддала ключі та печатку законному Голові Олександру Шестопалу. Таким чином, рішення суду не було виконано. Ми на цьому наполягаємо!
 
Це було останньою краплею. Терпець у селян села Стайки урвався і 17 лютого цього року громадська організація „Совість” провела зустріч з сільською громадою, де було розглянуто ситуацію у селі, зокрема, проблеми розбазарювання Стайківської землі, заслухано Голову сільської ради Олександра Шестопала. Та депутатам сільради – прибічникам секретаря Наталі Галкіної нецікава була думка селян.
 
Деякими фрагментами «Стайківської битви» зацікавилася прокуратура. Ми сподіваємося, що невдовзі земельні деребанники предстануть перед Судом. Та наразі Стайківська громада потребує якнайширшого втручання українських журналістів і принципового висвітлення оборудок у Стайках. Ми не приховуємо, що Стайківську земельну мафію дахує Голова Кагарлицької районної державної адміністрації Тамара Телеш. У селі також відома інформація про дружбу районної начальниці Телеш с Київською губернаторкою Вірою Улянченко. Тому без Вашої підтримки, шановні журналісти, нам не перемогти.  
Не дамо розікрасти землю у Стайках,  як це сталося У Києві і робиться зараз в області! Бандити цього разу сидітимуть в тюрмах! 
Громада села Стайки 
 
Покладемо край дерибану землі 
 
16 березня о 13.00 в Будинку культури села Стайки Кагарлицького району Київської області розпочнеться зібрання селян. Мета – прийняття рішення щодо проведення референдуму про дострокове припинення повноважень депутатів Стайківської сільської ради, яких підозрюють в «розбазарюванні» землі.
 
 Схемам дерибану землі селяни хочуть протиставити референдум про недовіру. Що ефективніше діє в Україні?
 Запрошуємо небайдужих журналістів. 
 
Громадська організація «Совість»
 
Контактний телефон 8 096 911 96 64 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY