Ярослав Порохняк заявив у Лондоні про інтерес U.A. Inter Media Group до друкованих ЗМІ та зарубіжних медіаактивів

13 Березня 2008
24322
13 Березня 2008
17:59

Ярослав Порохняк заявив у Лондоні про інтерес U.A. Inter Media Group до друкованих ЗМІ та зарубіжних медіаактивів

24322
Ярослав Порохняк заявив у Лондоні про інтерес U.A. Inter Media Group до друкованих ЗМІ та зарубіжних медіаактивів
Віце-президент U.A. Inter Media Group Ярослав Порохняк повідомив «Детектор медіа», що основна мета його перебування на Українському інвестиційному саміті в Лондоні, що проходив 10-12 березня – оголосити стратегічне завдання групи «Інтер» потенційним інвесторам, а саме – озвучити намір публічного розміщення акцій (ІРО) на Лондонській біржі. В інтерв’ю агенції Reuters пан Порохняк також уточнив, що медійна група збирається зробити IPO на суму $500 млн. Ця операція, як очікується, стане найбільшим розміщенням акцій українського підприємства.
 
Пан Порохняк у своєму виступі дав загальний огляд українського телеринку та ринку телереклами, причому частку ринку, яку, за словами Ярослава Порохняка, «контролює U.A. Inter Media Group», він оцінив у 30%.
 
«Також важливий меседж, який ми зараз надсилаємо ринку, – сказав пан Порохняк у розмові з «ТК», – це зацікавлення групи іншими медіасферами та іноземними медіаактивами. 10 березня 2008 року вийшло в світ перше друковане видання нашої групи – тижневик «Чистая прибыль». Сподіваюся, наша присутність на ринку друкованих ЗМІ буде збільшуватися».
 
Щоправда, віце-президент групи «Інтер» уникнув відповіді на запитання щодо тих ніш, в яких компанія продовжить освоювати ринок друкованих медіа; не уточнив він і які конкретні зарубіжні ринки цікавлять групу. 
 
«Ми зараз серйозно думаємо про можливості виходу на інші ринки, і досить широкий спектр ринків є об’єктом нашого детального аналізу. Всі чекають від нас дій на найближчих сусідніх ринках, ми ж аналізуємо інші території, які досить-таки віддалені від України і на які ми могли б поширювати наш досвід», – сказав пан Порохняк.
 
Між тим в інформації Reuters ідеться про те, що кошти, отримані на IPO, U.A. Inter Media Group планує інвестувати в нові медіа, а також в придбання місцевих телевізійних компаній.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду