detector.media
13.03.2008 17:59
Ярослав Порохняк заявив у Лондоні про інтерес U.A. Inter Media Group до друкованих ЗМІ та зарубіжних медіаактивів
Ярослав Порохняк заявив у Лондоні про інтерес U.A. Inter Media Group до друкованих ЗМІ та зарубіжних медіаактивів
Віце-президент U.A. Inter Media Group Ярослав Порохняк повідомив «Детектор медіа», що основна мета його перебування на Українському інвестиційному саміті в Лондоні, що проходив 10-12 березня – оголосити стратегічне завдання групи «Інтер» потенційним інвесторам, а саме – озвучити намір публічного розміщення акцій (ІРО) на Лондонській біржі. В інтерв’ю агенції Reuters пан Порохняк також уточнив, що медійна група збирається зробити IPO на суму $500 млн. Ця операція, як очікується, стане найбільшим розміщенням акцій українського підприємства.
 
Пан Порохняк у своєму виступі дав загальний огляд українського телеринку та ринку телереклами, причому частку ринку, яку, за словами Ярослава Порохняка, «контролює U.A. Inter Media Group», він оцінив у 30%.
 
«Також важливий меседж, який ми зараз надсилаємо ринку, – сказав пан Порохняк у розмові з «ТК», – це зацікавлення групи іншими медіасферами та іноземними медіаактивами. 10 березня 2008 року вийшло в світ перше друковане видання нашої групи – тижневик «Чистая прибыль». Сподіваюся, наша присутність на ринку друкованих ЗМІ буде збільшуватися».
 
Щоправда, віце-президент групи «Інтер» уникнув відповіді на запитання щодо тих ніш, в яких компанія продовжить освоювати ринок друкованих медіа; не уточнив він і які конкретні зарубіжні ринки цікавлять групу. 
 
«Ми зараз серйозно думаємо про можливості виходу на інші ринки, і досить широкий спектр ринків є об’єктом нашого детального аналізу. Всі чекають від нас дій на найближчих сусідніх ринках, ми ж аналізуємо інші території, які досить-таки віддалені від України і на які ми могли б поширювати наш досвід», – сказав пан Порохняк.
 
Між тим в інформації Reuters ідеться про те, що кошти, отримані на IPO, U.A. Inter Media Group планує інвестувати в нові медіа, а також в придбання місцевих телевізійних компаній.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY