Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на цифрове мовлення

6 Лютого 2008
26999
6 Лютого 2008
10:12

Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на цифрове мовлення

26999
Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на цифрове мовлення
Господарський суд у Київської області заборонив Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення приймати, реєструвати і розглядати заявки на участь у конкурсі та підбиття підсумків й визначення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення на загальнонаціональному каналі мовлення цифрової багатоканальної телемережі МХ-4, в тому числі складати, підписувати та видавати ліцензії на мовлення на загальнонаціональному каналі цифрової багатоканальної телемережі   МХ-4.
 
«На жаль, це не перший випадок підміни повноважень Національної ради, визначених Конституцією та законами України, рішеннями судів», - коментує прес-служба Національної ради в офіційному повідомленні.
 

Позивачем виступає ТОВ «Аквасвіт», зареєстроване у селі Глібівка Вишгородського району. Предмет претензій цієї компанії до Нацради «ТК» з’ясувати поки що не вдалося.

 

«На жаль, ще не припинилась практика, коли чи то телерадіокомпанії, чи то ті, хто за ними стоїть, намагаються вирішувати свої проблеми через суди, коли в них не вистачає сміливості взяти участь у конкурсі, - зазначив 6 лютого на брифінгу голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. – Тому ми були вимушені прийняти рішення про тимчасове припинення прийому документів на перший в історії цифровий конкурс. Це рішення було прийняте судом начебто на забезпечення судового позову, а ми живемо в демократичній державі і маємо реагувати на рішення суду. Я думаю, все вирішиться дуже швидко, оскільки ніякої мотивації у позивачів немає. Ми не розуміємо, навіщо це їм, і нам поки що не вдалося з'ясувати, як позивач стосується інформаційного простору».

 

Нагадаємо, 5 грудня за своєму засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розподілила канали між телекомпаніями у загальнонаціональній багатоканальній цифровій телемережі – «MX-4». Також було оголошено конкурс на вільні покриття. 16 січня Національна Рада визначила провайдером програмної послуги для мережі МХ-4 компанію "Українська цифрова телемережа".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26999
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мультиплекс-4
5940 дн. тому
Мы действительно хотим жить в дем. стране, а не в анархии где каждый кто у кормушки под себя гребет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду