detector.media
27.02.2008 21:34
Ігор Курус знає, хто стоїть за компанією, яка зупинила цифровий конкурс. Але не скаже
У Національній раді з питань телебачення  і радіомовлення знають, хто стоїть за компанією «Аквасвіт», позов якої до Нацради задовольнив Київський обласний господарський суд. Про це повідомив перший заступник голови Національної ради Ігор Курус у ході семінару для журналістів  «Впровадження цифрового мовлення в Україні». Втім, він не погодився назвати, кого саме має на увазі, зазначивши лише, що це не представники Мінтрансзв’язку.
 
Нагадаємо,суд заборонив Нацраді проводити конкурс на мовлення у загальнонаціональному багатоканальному мультиплексі МХ-4(MPEG-4). Наразі Ігор Курус стурбований лише тим, що, за його словами, рішення суду гальмує розвиток цифрового телебачення в державі. Він упевнений, що розвиток цифрового мовлення в будь-якому разі йтиме за планом, розробленим Нацрадою.
 
Занепокоєна цим і Наталія Чобітько-Сапоненко, директор ТОВ «Українська цифрова телемережа», яку Нацрада визначила провайдером МХ-4. За її словами, не дивлячись на рішення суду, «УЦТМ»  активно веде переговори з потенційними постачальниками обладнання. Окремо у компанії думають над тим, як забезпечити незаможні верстви населення цифровими приставками, без яких прийом цифрового сигналу – неможливий.   Як зазначила Наталя Чобітько-Сапоненко, «УЦТМ» готова виділити для цього 23 мільйони доларів США.
 
За підрахунками компанії, у червні–липні нинішнього року цифрове телебачення має запрацювати у перших шести зонах (загалом Україна поділена на 81 зону). Повноцінний же запуск МХ-4 очікують у 2010 році. Розвивається й мережа мобільного телебачення (DVB-H). Про це журналістів поінформував Віктор Гайворонський, директор ТОВ ТРК «Етер», яке розвиває цей стандарт цифрового телебачення у Києві, на 49 каналі. Зараз у компанії працюють над прорахунком зон покриття. 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY