Прокуратура Києва почала перевірку додержання законів у сфері суспільної моралі в ЗМІ

26 Лютого 2008
28497
26 Лютого 2008
17:41

Прокуратура Києва почала перевірку додержання законів у сфері суспільної моралі в ЗМІ

28497
Прокуратура Києва почала перевірку додержання законів у сфері суспільної моралі в ЗМІ
Прес-служба прокуратури міста Києва повідомила про початок перевірки додержання вимог законів у сфері суспільної моралі в діяльності засобів масової інформації. В повідомленні для ЗМІ від 26 лютого 2008 року зазначається, що Закон України «Про захист суспільної моралі» чітко визначає межі розповсюдження продукції еротичного характеру, однак періодичні видання з еротичними фото не просто лежать на полицях, а виставляються так, аби привабити покупців, серед яких і діти.
Прокуратура Києва вже звернулася до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі стосовно дослідження певних видань, які масово реалізуються у столиці.
Прес-служба столичної прокуратури наголошує, що розповсюджувати продукцію еротичного характеру мають право тільки видання, які отримали відповідну ліцензію і зареєстровані саме як еротичні. Тому прокуратура Києва направила запити до центральних органів виконавчої влади щодо надання інформації про ліцензування та реєстрацію подібних видань. Першим результатом перевірки стала порушена кримінальна справа за фактом виготовлення й розповсюдження матеріалів порнографічного характеру в одній із газет, що тривалий час розповсюджується на території України і за висновком Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі відноситься до порнографічної продукції. (ст. 301 ч. 3 КК України).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28497
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эротоман
5909 дн. тому
Как известно, когда "беспокоит Гондурас", то лучший способ - поменьше его чесать. Наша славная прокуратура решила уже все проблемы с законностью, осталось заняться эротикой. Интересно, когда-нибуть она возьмется за братскую могилу бюджетных средств, сгинувших в недрах НТКУ? Там ведь можно "порушити" китайскую стену "кримінальних справ" на всех сущих президентов начиная с Лешика и Докаленко заканчивая...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду