З'ясовано імена цьогорічних лауреатів Шевченківської премії

22 Лютого 2008
13941
22 Лютого 2008
17:16

З'ясовано імена цьогорічних лауреатів Шевченківської премії

13941
З'ясовано імена цьогорічних лауреатів Шевченківської премії
З достовірних джерел, близьких до Шевченківського комітету, стали відомими прізвища цьогорічних лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка – найпрестижнішої з українських премій у сфері культури.
 
Як повідомило джерело УНІАН, серед лауреатів – славнозвісна “Пікадійська терція”, головний редактор газети “Літературна Україна”, письменник Петро Перебийніс, головний редактор газети “Слово просвіти”, письменниця Любов Голота, українська письменниця, літературознавець і перекладачка з Бразилії Віра Вовк, київський художник Валерій Франчук, скульптор із Закарпаття Василь Сідак.
 
Національна премія імені Тараса Шевченка заснована у 1961 році - до сторіччя з дня смерті Тараса Шевченка. Вона присуджується в п`яти номінаціях: художня література, музика, образотворче мистецтво, сценічне і екранне мистецтво. Члени комітету вибирають лауреатів таємним голосуванням. Розмір грошової премії повинен визначити президент Віктор Ющенко. Минулого року сума складала 130 тис грн. Офіційно імена переможців буде оприлюднено в день народження Тараса Шевченка, 9 березня.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13941
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5915 дн. тому
Вот Мовчан, член Комитета и свою жену Голоту пристроил и семейный бюджет поправил.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду