21 лютого пройде «круглий стіл» на тему «Американський досвід і нові моделі розвитку кіноіндустрії в Україні»

20 Лютого 2008
27916
20 Лютого 2008
17:37

21 лютого пройде «круглий стіл» на тему «Американський досвід і нові моделі розвитку кіноіндустрії в Україні»

27916
21 лютого пройде «круглий стіл» на тему «Американський досвід і нові моделі розвитку кіноіндустрії в Україні»

Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні запрошує взяти участь у «круглому столі» на тему «Американський досвід і нові моделі розвитку кіноіндустрії в Україні», у четвер, 21 лютого з 14:00 до 17:00 за адресою м.Київ, вул. Глибочицька, 4.

 

Багато українських фахівців вважають, що наразі в Україні не існує індустрії кіно та кіноринку. Тому породження будь-яких схем збору й перерозподілу неіснуючих коштів від кіно - абсолютно безперспективна справа. Для того, щоб запрацювала індустрія, слід надати привабливі економічні мотиви виробникам і споживачам кіно на внутрішньому ринку. А також створити лобістську групу депутатів для просування та прийняття Закону про кіно в парламенті. Саме це і пропонується обговорити на «круглому столі».

 

Орієнтовна програма заходу:

 

І. Короткий звіт групи українських учасників програми Державного департаменту США «Кіно як засіб відображення національної ідентичності», жовтень 2007 року (склад групи).

1. Мета програми

2. Програма перебування, система кіновиробництва, кіношколи, кінофестивалі, навчання, створення умов для кінобізнесу, система мотивації кіновиробництва, інше)

 

ІІ. Дискусія

1. Проблеми сучасного українського кіно

2. Можлива участь приватного бізнесу у розвитку кіномистецтва і створенні позитивного іміджу країни (проблеми, перспективи)

3. Обов’язки і участь державних інституцій у створенні умов для розвитку національного кіномистецтва

4. Пошук молодих талантів і створення умов для їх освіти та творчої діяльності

5. Можливості застосування досвіду кінематографії США при розробці і реалізації стратегії створення національного брендінгу через кіно

 

До участі запрошуються державні діячі, політики, представники закладів культури, освіти, журналісти, кінокритики, режисери, актори, директори і продюсери приватних телестудій, проектів і компаній, що працюють на кіноринку України, та всі, кому не байдужий стан кіномистецтва і кінобізнесу України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду