Комітет з питань свободи слова відхилив законопроект Писаренка про соціальну рекламу

14 Лютого 2008
10954
14 Лютого 2008
10:21

Комітет з питань свободи слова відхилив законопроект Писаренка про соціальну рекламу

10954
Комітет з питань свободи слова відхилив законопроект Писаренка про соціальну рекламу
Комітет з питань свободи слова та інформації відхилив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо соціальної реклами, №1044). На засіданні члени комітету ухвалили рішення повернути проект закону суб’єкту права законодавчої ініціативи – народному депутатові Валерію Писаренку – на доопрацювання. Голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк зазначила, що цей законопроект аналогічний проекту, зареєстрованому ще у Верховній Раді V скликання.
 
Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо соціальної реклами)» був зареєстрований у ВР народним депутатом Валерієм Писаренком (БЮТ) наприкінці 2007 року. Відповідно до нього, приватні видавці преси та телерадіокомпанії будуть зобов’язані розміщувати соціальну рекламу органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій безкоштовно в обсязі не меншому, ніж 4% друкованої площі, відведеної для реклами, а також надавати пільги щодо розміщення соціальної реклами, замовниками якої є навчальні заклади, заклади культури і охорони здоров’я, що утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів, а також доброчинні організації. Нагадаємо, представники асоціацій видавничої та телерадіомовної галузі і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення просили депутатів відхилити цей законопроект.
 
«Положення проекту не узгоджені з чинним Господарським кодексом, бракує визначення часу, відведеного під соціальну рекламу, він не зачіпає зовнішню рекламу, а стосується тільки телебачення і друкованих ЗМІ», – висловила критичну точку зору Олена Кондратюк.
 
На думку Ганни Герман, голови комітету, питання соціальної реклами потрібно окремо розглянути в комітеті. Вона наголосила на тому, що слід дати чіткі визначення політичній і соціальній рекламі.
 
Святослав Вакарчук запропонував на наступному засіданні комітету обговорити зміни до Закону «Про рекламу» щодо реклами алкоголю й тютюну. На його думку, в законопроекті Миколи Томенка залишаються неоднозначні позиції. Депутати підтримали ініціативу, тож за тиждень члени комітету присвятять свою зустріч цьому питанню.
 
Крім того, на одному з наступних засідань члени комітету обговорять законопроект №1061-5 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо удосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», внесений Президентом України. Деякі пропоновані зміни стосуються закону «Про рекламу». На думку Олени Кондратюк, вони «вбивають» зовнішню рекламу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10954
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
otar
5925 дн. тому
Кондратюк Олена Костянтинівна – голова підкомітету з питань реклами Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, народний депутат (фракція БЮТ), жива і здорова, тож будьте уважніші ви, шановий.
Антинекролог
5925 дн. тому
Бондаренко - ще жива, слава Богу, а Кондратюк - не Олена. Будьте уважні, друзі, до жінок у День святого Валентина!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду