Дубльовані українською мовою фільми звільнять від ПДВ

13 Лютого 2008
3883
13 Лютого 2008
18:27

Дубльовані українською мовою фільми звільнять від ПДВ

3883
Дубльовані українською мовою фільми звільнять від ПДВ

Державна служба кінематографа планує скасувати стягнення податку на додану вартість із дубльованих українською мовою фільмів, повідомила голова Держслужби кінематографа Ганна Чміль.

 

За її словами, відомство планує прирівняти дубльовані українською мовою фільми до фільмів національного виробництва, за рахунок чого з цих фільмів буде знято податок.

 

На думку Чміль, це призведе до значного зниження вартості квитків на перегляд фільмів у кінотеатрах. Відповідний законопроект уже внесено на розгляд парламенту.

 

За її інформацією, сьогодні в Україні існує близько 10 дистриб’юторських компаній, що займаються поширенням іноземних фільмів у кінотеатрах, з них лише три працюють за темою з виробниками Голлівуду, інші доставляють фільми через російські компанії.

 

Як повідомлялося, генеральний директор дистриб’юторської компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух заявив, що дублювання кінострічок винятково українською мовою істотно не вплинуло на кількість відвідувань кінотеатрів на Сході та Півдні України.

 

Згідно з опитуванням, лише 11% громадян України висловлюються проти збільшення кількості фільмів, дубльованих українською мовою.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3883
Читайте також
21.02.2008 09:49
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
41 117
21.02.2008 09:37
Микола Кульчинський
для «Детектор медіа»
25 820
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
piton
5935 дн. тому
Я здивований, що це взагалі сталось. І причину схильний вишукувати не в турботі про націю та державу, а в якій закулісній, бізнесовій тусні... (хотів підбрати інший термін - посоромився)...
Сивий Кінь
5936 дн. тому
Чому цього не зробили 17 років тому? Вже би мали перше покоління справжньої української нації, а не цю незрозумілу популяцію "тоже украінцев".
Артист
5936 дн. тому
ПРАВИЛЬНО!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду