«Київський медіахолдинг» скористався нагодою покритикувати Луценка під приводом захисту Нового каналу та Володимира Бойка

8 Лютого 2008
6272
8 Лютого 2008
16:59

«Київський медіахолдинг» скористався нагодою покритикувати Луценка під приводом захисту Нового каналу та Володимира Бойка

6272
«Київський медіахолдинг» скористався нагодою покритикувати Луценка під приводом захисту Нового каналу та Володимира Бойка
«Київський медіахолдинг» розповсюдив заяву на захист журналістів Нового каналу та Володимира Бойка. Наводимо цю заяву повністю:
 
«Київський Медіа Холдинг виступає на захист журналістів від беззаконня міліції
 
Сьогодні відбувся ще один випадок, коли міліція виступила не на захист правопорядку, а як інструмент свавілля. Затримання журналіста Володимира Бойка в залі Дніпровського районного суду за абсурдним звинуваченням стало ще одним доказом того, що міліція перетворилася з органів правопорядку в справжніх «орлів Луценка», гідних свого начальника-хулігана.
 
Цього тижня були затримані журналісти «Нового каналу», які документально засвідчили бездіяльність і безпорадність міліції в охороні банківських структур. У результаті такого недбалого ставлення з боку міліції за умов справжнього нападу, а не інсценування, цілком могли постраждати відвідувачі та службовці банку. Міліція ж вибрала шлях переслідування журналістів, які зафіксували цей випадок на камеру.
 
Непрофесіоналізм представників таких «органів правопорядку» у своїй основній роботі прикривається тепер методами репресій і переслідувань, які вони взяли на озброєння.
Журналісти, які чесно виконували свій професійний обов'язок і висвітлювали події, що отримали суспільний резонанс, потрапили під репресивну машину органів МВС. Не виключено, що скоро «орли Луценка» почнуть не затримувати журналістів, а бити їх безпосередньо на вулицях. Пояснення просте: вони роблять «по-чоловічому», як і міністр внутрішніх справ Луценко. Хоча сам Юрій Луценко ганебно ухилився від відповіді на питання журналіста: «Чи може звичайна людина зробити такий же вчинок і «по-чоловічому» дати ляпаса Вам не як міністру, а як громадянину?». 
 
Нас, працівників засобів масової інформації, турбує те, що Україна перетворюється на державу, де свобода слова залишається тільки порожньою декларацією, яку всім нам проголосили як завоювання Майдану.
 
Київський Медіа Холдинг рішуче заявляє про неприпустимість використання подібних методів і має намір виступати на захист професійних інтересів журналістів і розкривати факти свавілля міліції проти всіх громадян усіма можливими методами і способами.
 
Директор Телеканалу «Київ»                  Дмитро Джангіров
Редактор газети «Хрещатик»                              Денис Жарких
Редактор газети «Вечірній Київ»             Роман Костриця
Редактор газети «Українська столиця»              Петро Щербина
Директор «Радіо Київ»                                          Андрій Васін»
 
Від «ТК»:  Це вже не перший випадок, коли муніципальний медіахолдинг маскує критику на адресу Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під соціально значущі або правозахисні повідомлення. Нагадаємо, телеканал «Київ» транслює «соціальну рекламу», яку можна звести до критики Юрія Луценка.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6272
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
помнящий
5943 дн. тому
а как эти же ситуации отрабатывали для подготовки Оранжевого беспредела- уже забыли? а чего тогда Телекритика ничего не говорила когда , к примеру 5канал делал дешевые заявления? или Вы делали вид что верите в чесни новыны? Т.Е. когда министр не луценко- это наступление на прессу, когда луценко- журналисты сами виноваты?
топ
5944 дн. тому
Продажные подонки,а не журналисты!Орабатываете мзду Черновецкого?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду