Комітет Шевченківської премії відновив справедливість щодо Галини Стефанової

3 Лютого 2008
20382
3 Лютого 2008
12:10

Комітет Шевченківської премії відновив справедливість щодо Галини Стефанової

20382
Комітет Шевченківської премії відновив справедливість щодо Галини Стефанової
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка на своєму позачерговому засіданні розглянув конфліктну ситуацію, пов’язану з вилученням зі списку номінантів однієї із трьох моновистав Галини Стефанової, висунутих на здобуття Національної премії ім.Т.Шевченка. Нагадаємо, «ТК» публікувала відкритий лист пані Стефанової з цього приводу.
 
Комітет повідомляє, що це було вчинено всупереч рішенню, прийнятому на засіданні 21 грудня 2007 року і заявляє про відновлення в списку вистави «Польові дослідження з українського сексу».  Комітет просить вибачення у актриси Галини Стефанової, йдеться в офіційному повідомленні.
 
«Разом із тим, ми вважаємо неприпустимим тон полеміки, який дозволила собі в газеті «Киевские ведомости» (№ 18 за 31.01.08.) письменниця Оксана Забужко стосовно «предыдущего» голови Комітету: «Тарас Григорьевич должен был переворачиваться в могиле, когда предыдущий глава Нацкомитета позволял себе высказывания типа: «Я такому-то дал премию!».Як відомо, попереднім головою Комітету був академік НАН України Іван Михайлович Дзюба, для внутрішньої та мовленнєвої культури якого подібні висловлювання непритаманні», - додають автори повідомлення Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20382
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Doc
5928 дн. тому
Галино Анатоліївно! Ви-Молодчина!!! Впевнений, що Україна ще оцінить весь масштаб Вашого таланту та Ваш творчий доробок.А лубківським історія вкаже їх справжнє місце.Про них ніхто не згадає вже на наступний день після їх відставки з тепленького містечка. Я вам аплодую. О.М.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду