detector.media
03.02.2008 12:10
Комітет Шевченківської премії відновив справедливість щодо Галини Стефанової
Комітет Шевченківської премії відновив справедливість щодо Галини Стефанової
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка на своєму позачерговому засіданні розглянув конфліктну ситуацію, пов’язану з вилученням зі списку номінантів однієї із трьох моновистав Галини Стефанової, висунутих на здобуття Національної премії ім.Т.Шевченка. Нагадаємо, «ТК» публікувала відкритий лист пані Стефанової з цього приводу.
 
Комітет повідомляє, що це було вчинено всупереч рішенню, прийнятому на засіданні 21 грудня 2007 року і заявляє про відновлення в списку вистави «Польові дослідження з українського сексу».  Комітет просить вибачення у актриси Галини Стефанової, йдеться в офіційному повідомленні.
 
«Разом із тим, ми вважаємо неприпустимим тон полеміки, який дозволила собі в газеті «Киевские ведомости» (№ 18 за 31.01.08.) письменниця Оксана Забужко стосовно «предыдущего» голови Комітету: «Тарас Григорьевич должен был переворачиваться в могиле, когда предыдущий глава Нацкомитета позволял себе высказывания типа: «Я такому-то дал премию!».Як відомо, попереднім головою Комітету був академік НАН України Іван Михайлович Дзюба, для внутрішньої та мовленнєвої культури якого подібні висловлювання непритаманні», - додають автори повідомлення Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY