Ігор Курус сподівається, що 2008 рік буде переломним для української кіноіндустрії

28 Січня 2008
27092
28 Січня 2008
22:23

Ігор Курус сподівається, що 2008 рік буде переломним для української кіноіндустрії

27092
Ігор Курус сподівається, що 2008 рік буде переломним для української кіноіндустрії
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сподівається, що уряд виділить кошти на дублювання державною мовою іноземних фільмів. Про це заявив перший заступник голови Національної ради Ігор Курус, повідомляє УНІАН.

На  думку пана Куруса, вже давно час відмовитися від методів тиску на телевізійні канали і кіностудії з метою збільшення дублювання фільмів державною мовою чи виробництва українського кіно. Очевидно, що виробникам треба надавати певні преференції, насамперед фінансові, впевнений він.

«Ми раді з того, що Президент України звернув увагу на питання необхідності перекладу та дублювання іноземного кінопродукту, - сказав Ігор Курус, - і сподіваємося, що уряд, який заявляв, що підтримуватиме розвиток української культури, знайде кошти і для дублювання фільмів українською мовою, і для збільшення виробництва вітчизняного кіно».

Ігор Курус також сподівається, що, крім «високого» кіно, яке виставляється на міжнародних кінофорумах, але яке не доходить до масового глядача, буде створена і певна інфраструктура для виробництва популярного кіно. «Гадаємо, вітчизняні канали незабаром матимуть змогу робити своє, якісне кіно, наповнене українським контекстом, що замінить російські серіали, які, до речі, знімаються в Україні. Переконані, що 2008 рік стане переломним для української кіноіндустрії», - наголосив Ігор Курус.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27092
Читайте також
21.03.2008 13:29
Антон Пугач, для «Детектор медіа»
7 111
26.02.2008 13:17
Аксинья Курина
для «Детектор медіа»
9 290
21.02.2008 09:49
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
41 105
21.02.2008 09:37
Микола Кульчинський
для «Детектор медіа»
25 803
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
5927 дн. тому
Курус правду каже. Чесно кажучи набридла кацапщина в Україні. Вмикаєш телевізор а там "чокают" та "какают". Доколе???????
Steb
5934 дн. тому
Ни о чем. "Пустое место" пытается корчить из себя деятеля. Противно.
Наблюдатель
5934 дн. тому
А обязательно Курусу везде давать свои коменты? Даже после Президента. Нескромно.
Телеглядач
5935 дн. тому
Куруса на буцегарню! Рідкий ідіот!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду