detector.media
28.01.2008 22:23
Ігор Курус сподівається, що 2008 рік буде переломним для української кіноіндустрії
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сподівається, що уряд виділить кошти на дублювання державною мовою іноземних фільмів. Про це заявив перший заступник голови Національної ради Ігор Курус, повідомляє УНІАН.

На  думку пана Куруса, вже давно час відмовитися від методів тиску на телевізійні канали і кіностудії з метою збільшення дублювання фільмів державною мовою чи виробництва українського кіно. Очевидно, що виробникам треба надавати певні преференції, насамперед фінансові, впевнений він.

«Ми раді з того, що Президент України звернув увагу на питання необхідності перекладу та дублювання іноземного кінопродукту, - сказав Ігор Курус, - і сподіваємося, що уряд, який заявляв, що підтримуватиме розвиток української культури, знайде кошти і для дублювання фільмів українською мовою, і для збільшення виробництва вітчизняного кіно».

Ігор Курус також сподівається, що, крім «високого» кіно, яке виставляється на міжнародних кінофорумах, але яке не доходить до масового глядача, буде створена і певна інфраструктура для виробництва популярного кіно. «Гадаємо, вітчизняні канали незабаром матимуть змогу робити своє, якісне кіно, наповнене українським контекстом, що замінить російські серіали, які, до речі, знімаються в Україні. Переконані, що 2008 рік стане переломним для української кіноіндустрії», - наголосив Ігор Курус.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY