«Трибуна-ТБ»: Харківська ОДА запроваджує цензуру

22 Січня 2008
10504
22 Січня 2008
17:34

«Трибуна-ТБ»: Харківська ОДА запроваджує цензуру

10504
«Трибуна-ТБ»: Харківська ОДА запроваджує цензуру

На харківському телеканалі «ФОРА» не вийшла в ефір програма «Трибуна ТБ». Як зазначив в інтерв’ю журналістам її автор Андрій Войцеховський, блокування програми пов’язане з радником голови Харківської ОДА Василем Третецьким, який, за словами Войцеховського, запроваджує цензуру на телеканалі.

 

Зірваний ефір замислювався як опозиційний щодо харківських міських властей, розповідає Андрій. У прямому ефірі програми перспективи української економіки мав аналізувати науковець Володимир Соболєв. Втім, як зазначив директор «Трибуни ТБ», після телефонного дзвінка Василя Третецького, ефір на «ФОРІ» вирішили скасувати через його «неактуальність».

 

Іншу версію розвитку подій озвучила в інтерв’ю «ТК» редактор телеканалу «ФОРА» Катерина Дягілєва. За її словами, згадуваний ефір «Трибуни ТБ» не відбувся через організаційні проблеми:

 

«Андрій Войцеховський просто вчасно не подав необхідні документи на проведення програми: заявку та прохання про перепустку для гостя. Заявка має подаватись за два тижні до виходу програми в ефір. Якщо все вчасно оформлено – проблем не виникає. Цього разу замість програми Андрія ми транслювали музичну програму, новини спорту та погоду».

 

Більше про співпрацю з Андрієм Войцеховським розповів директор телеканалу Віктор Постойний. Він одразу відкинув варіант невиходу програми в ефір через її опозиційність.

 

«Войцеховський може писати все, що заманеться. Але до чого тут опозиційність? «ФОРА» завжди ставила гострі теми, ми не боїмось «проблемних» програм. Щодо згадуваної передачі, то, повірте, її потенційний учасник, науковець Володимир Соболєв нас би своєю опозиційністю не налякав. Я з великою повагою ставлюсь до нього. Просто всі організаційні питання треба вчасно вирішувати».

 

Віктор Постойний також поінформував про «ще одну проблему» Андрія Войцехівського.

 

«Ми скільки разів говорили з ним про перехід ведучого на українську мову. Він чи не хоче, чи не може цього зробити, я не знаю. Але ж ми маємо дотримуватись законодавства...».

 

На жаль, з директором «Трибуна ТБ» поспілкуватись не вдалось. Номер його телефону, який далеко не з першого разу надали «ТК» у «ФОРІ» виявився невірним. А на телеканалі просто перестали брати слухавку.

 

«Детектор медіа» готова вислухати усі сторони конфлікту, щоб достовірно проаналізувати ситуацію, що склалась у Харкові. Зокрема, цікавить і можлива роль у конфлікті радника голови ОДА Василя Третецького, факт дзвінка якого на канал, зрештою, ніхто ані підтвердив, ані заперечив. Редактор «ФОРИ» Катерина Дягілєва підтвердила в інтерв’ю «ТК», що періодично спілкується з Василем Тертецьким, втім категорично заперечила його яку-небудь роль у невиході в ефір вищезгаданої програми Войцеховського.

Водночас у приймальні Харківської облдержадміністрації заявили, що Василь Третецький уже тривалий час не є радником голови ОДА. Проте, як відомо, невизначеність статусних питань не заперечує реальних впливів тих чи інших наближених до влади персон.

«Трибуна-ТБ» стала відомою, насамперед, після появи в інтернеті та деяких телеканалах скандального відео Харківського міського голови Михайла Добкіна та секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. 5-хвилиний ролик демонстрував робочі моменти запису телезвернення Добкіна до харків’ян і містив ненормативну лексику. Втім, Андрій Войцеховський відкидає свою причетність до цієї події.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду