Реґіну Гусейнову поновлено на посаді головного режисера телеканалу «Сіті»

18 Січня 2008
4541
18 Січня 2008
16:24

Реґіну Гусейнову поновлено на посаді головного режисера телеканалу «Сіті»

4541
Реґіну Гусейнову поновлено на посаді головного режисера телеканалу «Сіті»

Підписано наказ про поновлення Реґіни Гусейнової на посаді головного режисера телеканалу «Сіті».

Про це «ТК» повідомила адвокат директора ТОВ «Гравіс» Онно Зонневельда Лариса Варічева.

Нагадаємо, 15 січня Апеляційний суд Київської області не задовольнив скаргу ТОВ «Гравіс» до Реґіни Гусейнової, залишивши в силі рішення першої інстанції, тим самим підтвердивши незаконність її звільнення з посади головного режисера телеканалу у серпні минулого року. А 16 січня Оболонською прокуратурою міста Києва було порушено справу проти генерального директора ТОВ «Гравіс» Онно Зонневельда за статтею 382, частина 1 Карного кодексу, за невиконання рішення суду щодо поновлення на посаді Реґіни Гусейнової та виплати їй зарплати за час вимушеного прогулу та за завдану моральну шкоду.

Лариса Варічева в коментарях «ТК» наголосила на тому, що вважає порушення кримінальної справи проти генерального директора ТОВ «Гравіс» передчасним: «Тому що лише 16 січня 2008 року судове рішення про поновлення на роботі набрало чинності. Відповідно до нашого законодавства будь-якому боржнику надається термін для добровільного виконання судового рішення. І відповідно до ст. 382 ч.1 відповідальність наступає за невиконання рішення суду, яке набрало законної сили. Прокуратура не врахувала, що має бути термін на добровільне виконання, а сьогодні Гусейнову на роботі поновлено». Тепер пані Варічева збирається оскаржувати постанову про порушення кримінальної справи.

Упродовж розгляду справи за позовом Регіни Гусейнової допомогу та консультації їй надавала Київська незалежна медіа профспілка. За словами її голови Михайлини Скорик, профспілка дуже уважно стежила за проходженням справи у судових інстанціях: «Влітку 2007 року (тоді Онно Зонневельд ще не працював на каналі. – «ТК») почались звільнення на телеканалі «Сіті». До нас зверталось чимало співробітників телеканалу, яких ми консультували, але люди швидко познаходили собі роботу та позвільнялись. Єдина людина, яка почала відстоювати свої права відповідно до законодавства – це була Реґіна. Ми за цією справою стежили дуже пильно, щоб звільнення без дотримання норм законодавства не стали звичними й для інших телеканалів. Ми дуже хочемо, щоб права Реґіни були відновлені, її прийняли на роботу, виплатили їй компенсацію за чотири місяці, які вона вимушено не працювала у телекомпанії».

 

Наразі Реґіна Гусейнова в коментарях «ТК» наголошує, що «ще 9 листопада 2007 року Броварський районний суд визнав моє звільнення з посади головного режисера каналу незаконним, це рішення за трудовим законодавством вимагає негайного виконання у частині поновлення на роботі. Однак тоді на роботі мене так і не поновили. Тому після рішення апеляційної інстанції, як повідомила мені виконавча служба, судові виконавці направили справу в прокуратуру Оболонського району столиці», – зазначила пані Гусейнова.

 

Поки готувалася новина, «Детектор медіа» отримала офіційний коментар ТРК «Гравіс», який наводимо без змін:

«Рішення Броварського міськрайонного суду Київській області від 9 листопада 2007 про поновлення Регіни Гусейнової-Чекурди на посаді головного режисера виконано ТОВ "Гравіс" у передбачений законом строк.

Згідно наказу № 3-п від 17.01.2008 Регіну Гусейнову-Чекурду поновлено на посаді головного режисера ТОВ Гравіс. Наказ виданий після набрання чинності Ухвалою Апеляційного суду Київської області, засідання якого відбулося 15 січня 2007 року. Штрафи, накладені на ТОВ Гравіс за невиконання рішення суду на початку грудня 2007, не були сплачені через порушення порядку виставлення рахунків на сплату штрафу – ТОВ "Гравіс" таких рахунків не отримало. Проте, несплата накладених штрафів не може бути причиною або підставою для порушення кримінальної справи.

За словами представника ТОВ "Гравіс" Лариси Варичевої, ТОВ "Гравіс" оскаржуватиме рішення суду в касаційному порядку у термін, передбачений чинним законодавством.

Нагадаємо, що 14 вересня 2007 року Генеральним директором ТОВ Гравіс було призначено Онно Зонневельда. За період з 14 вересня по 31 грудня 2007 року звільнились 16 співробітників, усі  – за власним бажанням, отже, інформація про масові звільнення, які нібито відбуваються на каналі, є недостовірною».

«Детектор медіа»

Читайте також:

Керівництво «Гравіса» не виконує розпорядження суду щодо поновлення екс-головного режиссера

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4541
Теги:
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
колишній працівник
5945 дн. тому
"А что касается Ольги Рудниченко и Ирины Карповой, то эти девушки на своих плечах вытянули запуск двух телеканалов!"...впізнаю руку автора, але ця людина прийшла на гравіс пізно, тому всього може не знати..."Дєвушка" рудніченко не могла запускати кіно, бо прийшла за пару тижнів до запуску, а карпова ще тільки шукала, як на цих каналах опинитись (видно, дістало безробіття). Тому кіно запускали інші "дєвушкі" - савостіна і гусейнова та ще кілька простих працівників. А сіті - таки запускали як уміли! багато чого нового для себе дізнались - карпова думала, що новини один раз записують і тоді три дні крутять, а рудніченко все бігала і питала "как там дела, как там в мире". зате тепер складають легенди, як вони два канали підняли - з пляшками від шампанського і коньяку під столом у генпродюсера
kot
5945 дн. тому
карпова поступила винститут? я в восторге от тетки! вместе с сыном пойти на первый курс - это ж какую смелость надо иметь! к пенсии еще доктором наук успеет стать... сообщите, если она перейдет на второй курс - обычно она заваливает уже первую сессию
гость
5947 дн. тому
Люди!!! Да что же с вами?! Как можно судить о префессионализме ТОП-менеджмента, если вы совершенно не имеете понятия как минимум о том, что такое корпоративная этика?! Что же вы такие профи в своем деле не уходите с телеканала, если вами руководят делетанты и не дают вам качественно работать? А что касается Ольги Рудниченко и Ирины Карповой, то эти девушки на своих плечах вытянули запуск двух телеканалов! И эти телеканалы, особенно "Сити", занимают достойное место в своей нише. А свою личную неприязнь к руководству нужно держать при себе и продолжать работать или увольняться!
нинішній працівник
5947 дн. тому
Люди! Ви всі подуріли? Де у вас береться стільки бруду? Я так розумію, всі по собі мірють - "як я гімно, то й всі інші не кращі" - так ви мислите?
юла
5947 дн. тому
Це мабудь вперше тіткам здачі дали. На каналі Їх усі зневажають. Вони ж ні в новинах, а ні в телебаченні на загал нічого не розуміють. Шкода, що Коротенко їх не звільнила. У підстаркуватої Карпової, ж освіта здається 8 класів. Кажуть, канал її поступив вчитися на журналіста, але коли тобі за сорок, це вже смішно. Зрозуміло чому та Гусейнову зживала з світу.
петя
5947 дн. тому
Ради всего святого скажите, как администраторы с нового канала становятся генпродюсерами? Оля, ж с ошибками пишет до сих пор. И ни по русски ни по украински не говорит, про английский вообще молчу.
toki
5947 дн. тому
Да, узнаю руку Карповой. Всегда чужими руками.Ни в професии ничего не шарит, раньше все Стеколенко идеи давал, и за собой таскал. Потом, на М1 стало понятно шо Ира в режисуре полный ноль, погнали. Скока она безработной была? Года 3? А Гусейнова сама дура, ей только ленивый не говорил- Карпова сука! А она:"подруга, подруга", пригрела змею, а Рудниченко будет следуйщей. ,
ps
5948 дн. тому
Не везёт генеральным директорам "Грависа". Оля и Ира "слили" Коротенко, а Онно под уголовное дело подставили. Круто!
колишній працівник
5949 дн. тому
ну, насправді, із багатьма просто не поновили контракти. З я кого боку не поглянь - хоч, як не образливо, а законно, і можна розцінювати, як звільнення за власним бажанням - про подробиці оформлення - ніхто ж не розказує суспільству в подробицях.))))На граблі більш не наступають у керівництві - і то хліб.)))
nonsens
5949 дн. тому
Рудниченко и Карпова "заварили кашу" с незаконным увольнением, а Онно Зонневельд не имел никакого отношения к этому скандалу. Он даже не был знаком с Региной. Зачем ему нужно было ввязываться в эту сомнительную историю? Ради чего или ради кого? Неужели эту троицу связывают семейные и финансовые узы, что ради них он готов испортить себе резюме судимостью.
екс-працівник
5949 дн. тому
Та звичайно всі звільнялися за власним бажанням, бо Карпова із Рудніченко пресували й змушували писати заяву, щоб позбутися усіх, хто їм не лизав.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду