detector.media
18.01.2008 16:24
Реґіну Гусейнову поновлено на посаді головного режисера телеканалу «Сіті»
Реґіну Гусейнову поновлено на посаді головного режисера телеканалу «Сіті»

Підписано наказ про поновлення Реґіни Гусейнової на посаді головного режисера телеканалу «Сіті».

Про це «ТК» повідомила адвокат директора ТОВ «Гравіс» Онно Зонневельда Лариса Варічева.

Нагадаємо, 15 січня Апеляційний суд Київської області не задовольнив скаргу ТОВ «Гравіс» до Реґіни Гусейнової, залишивши в силі рішення першої інстанції, тим самим підтвердивши незаконність її звільнення з посади головного режисера телеканалу у серпні минулого року. А 16 січня Оболонською прокуратурою міста Києва було порушено справу проти генерального директора ТОВ «Гравіс» Онно Зонневельда за статтею 382, частина 1 Карного кодексу, за невиконання рішення суду щодо поновлення на посаді Реґіни Гусейнової та виплати їй зарплати за час вимушеного прогулу та за завдану моральну шкоду.

Лариса Варічева в коментарях «ТК» наголосила на тому, що вважає порушення кримінальної справи проти генерального директора ТОВ «Гравіс» передчасним: «Тому що лише 16 січня 2008 року судове рішення про поновлення на роботі набрало чинності. Відповідно до нашого законодавства будь-якому боржнику надається термін для добровільного виконання судового рішення. І відповідно до ст. 382 ч.1 відповідальність наступає за невиконання рішення суду, яке набрало законної сили. Прокуратура не врахувала, що має бути термін на добровільне виконання, а сьогодні Гусейнову на роботі поновлено». Тепер пані Варічева збирається оскаржувати постанову про порушення кримінальної справи.

Упродовж розгляду справи за позовом Регіни Гусейнової допомогу та консультації їй надавала Київська незалежна медіа профспілка. За словами її голови Михайлини Скорик, профспілка дуже уважно стежила за проходженням справи у судових інстанціях: «Влітку 2007 року (тоді Онно Зонневельд ще не працював на каналі. – «ТК») почались звільнення на телеканалі «Сіті». До нас зверталось чимало співробітників телеканалу, яких ми консультували, але люди швидко познаходили собі роботу та позвільнялись. Єдина людина, яка почала відстоювати свої права відповідно до законодавства – це була Реґіна. Ми за цією справою стежили дуже пильно, щоб звільнення без дотримання норм законодавства не стали звичними й для інших телеканалів. Ми дуже хочемо, щоб права Реґіни були відновлені, її прийняли на роботу, виплатили їй компенсацію за чотири місяці, які вона вимушено не працювала у телекомпанії».

 

Наразі Реґіна Гусейнова в коментарях «ТК» наголошує, що «ще 9 листопада 2007 року Броварський районний суд визнав моє звільнення з посади головного режисера каналу незаконним, це рішення за трудовим законодавством вимагає негайного виконання у частині поновлення на роботі. Однак тоді на роботі мене так і не поновили. Тому після рішення апеляційної інстанції, як повідомила мені виконавча служба, судові виконавці направили справу в прокуратуру Оболонського району столиці», – зазначила пані Гусейнова.

 

Поки готувалася новина, «Детектор медіа» отримала офіційний коментар ТРК «Гравіс», який наводимо без змін:

«Рішення Броварського міськрайонного суду Київській області від 9 листопада 2007 про поновлення Регіни Гусейнової-Чекурди на посаді головного режисера виконано ТОВ "Гравіс" у передбачений законом строк.

Згідно наказу № 3-п від 17.01.2008 Регіну Гусейнову-Чекурду поновлено на посаді головного режисера ТОВ Гравіс. Наказ виданий після набрання чинності Ухвалою Апеляційного суду Київської області, засідання якого відбулося 15 січня 2007 року. Штрафи, накладені на ТОВ Гравіс за невиконання рішення суду на початку грудня 2007, не були сплачені через порушення порядку виставлення рахунків на сплату штрафу – ТОВ "Гравіс" таких рахунків не отримало. Проте, несплата накладених штрафів не може бути причиною або підставою для порушення кримінальної справи.

За словами представника ТОВ "Гравіс" Лариси Варичевої, ТОВ "Гравіс" оскаржуватиме рішення суду в касаційному порядку у термін, передбачений чинним законодавством.

Нагадаємо, що 14 вересня 2007 року Генеральним директором ТОВ Гравіс було призначено Онно Зонневельда. За період з 14 вересня по 31 грудня 2007 року звільнились 16 співробітників, усі  – за власним бажанням, отже, інформація про масові звільнення, які нібито відбуваються на каналі, є недостовірною».

«Детектор медіа»

Читайте також:

Керівництво «Гравіса» не виконує розпорядження суду щодо поновлення екс-головного режиссера

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY