Чернігівські журналісти обурені перетворенням брифінгу в ОДА на читання «темника»

15 Січня 2008
24932
15 Січня 2008
13:16

Чернігівські журналісти обурені перетворенням брифінгу в ОДА на читання «темника»

24932
Чернігівські журналісти обурені перетворенням брифінгу в ОДА на читання «темника»

Чернігівське видання «Високий вал» оприлюднило заяву Чернігівської незалежної медіа-профспілки з приводу проведеного вчора ввечері брифінгу облдержадміністрації. Услід за виданням наводимо текст заяви повністю:

 

Заява

Чернігівська незалежна медіа-профспілка висловлює своє обурення діями апарату Чернігівської обласної державної адміністрації - проведення закритої від преси, а значить і від громадськості, колегії облдержадміністрації та відвертої насмішки над журналістами – проведення брифінгу з читанням «темника» без права запитань журналістів.

14 січня апарат Чернігівської облдержадміністрації, порушуючи норми демократії, не повідомив громадськість і не запросив журналістів на колегію, яка розглядала проект обласного бюджету на 2008 рік.

Натомість журналістам області та власним кореспондентам Всеукраїнським видань запропонували так званий «брифінг» - прослухати виступ голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та короткі доповнення начальників управлінь охорони здоров’я та освіти і науки.

Після цього Володимир Хоменко одразу закрив «брифінг», подякував журналістам і не дав їм права поставити запитання.

Таке тлумачення брифінгу новим керівництвом облдержадміністрації свідчить про нерозуміння свободи слова та завойованих українським народом ідеалів демократії .

Така форма «брифінгу», де, по суті, журналістам нав’язали «темник» про найкращим проект обласного бюджету на 2008 рік і «виконання всіх соціальних ініціатив Президента в області», говорить про відверту зневагу до права громадськості мати повну інформацію про передумови, можливості і реальність проекту бюджету.

Чернігівська незалежна медіа-профспілка розцінює обидва заходи облдержадміністрації без активної участі преси як намагання обмежити свободу слова та потоптатися по одному із найголовніших прав Конституції України - праву на інформацію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду