detector.media
15.01.2008 13:16
Чернігівські журналісти обурені перетворенням брифінгу в ОДА на читання «темника»
Чернігівські журналісти обурені перетворенням брифінгу в ОДА на читання «темника»

Чернігівське видання «Високий вал» оприлюднило заяву Чернігівської незалежної медіа-профспілки з приводу проведеного вчора ввечері брифінгу облдержадміністрації. Услід за виданням наводимо текст заяви повністю:

 

Заява

Чернігівська незалежна медіа-профспілка висловлює своє обурення діями апарату Чернігівської обласної державної адміністрації - проведення закритої від преси, а значить і від громадськості, колегії облдержадміністрації та відвертої насмішки над журналістами – проведення брифінгу з читанням «темника» без права запитань журналістів.

14 січня апарат Чернігівської облдержадміністрації, порушуючи норми демократії, не повідомив громадськість і не запросив журналістів на колегію, яка розглядала проект обласного бюджету на 2008 рік.

Натомість журналістам області та власним кореспондентам Всеукраїнським видань запропонували так званий «брифінг» - прослухати виступ голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та короткі доповнення начальників управлінь охорони здоров’я та освіти і науки.

Після цього Володимир Хоменко одразу закрив «брифінг», подякував журналістам і не дав їм права поставити запитання.

Таке тлумачення брифінгу новим керівництвом облдержадміністрації свідчить про нерозуміння свободи слова та завойованих українським народом ідеалів демократії .

Така форма «брифінгу», де, по суті, журналістам нав’язали «темник» про найкращим проект обласного бюджету на 2008 рік і «виконання всіх соціальних ініціатив Президента в області», говорить про відверту зневагу до права громадськості мати повну інформацію про передумови, можливості і реальність проекту бюджету.

Чернігівська незалежна медіа-профспілка розцінює обидва заходи облдержадміністрації без активної участі преси як намагання обмежити свободу слова та потоптатися по одному із найголовніших прав Конституції України - праву на інформацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY