Томенко ініціюватиме звіт Нацради та Держтелерадіо у Верховній Раді

5 Січня 2008
14573
5 Січня 2008
15:56

Томенко ініціюватиме звіт Нацради та Держтелерадіо у Верховній Раді

14573
Томенко ініціюватиме звіт Нацради та Держтелерадіо у Верховній Раді
Народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко  ініціюватиме заслуховування у Верховній Раді звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інформації Державного комітету телебачення і радіомовлення щодо виконання законодавства в сфері діяльності ЗМІ. Про це він сьогодні повідомив кореспонденту УНІАН.
 
За словами Миколи Томенка, останнім часом телевізійні канали відмовляються виконувати норму закону про рекламу в частині заборони рекламувати алкогольну продукцію. Крім того, наголосив він, телеканали не дотримуються чинного законодавства щодо тривалості рекламних блоків. Серед очевидних порушень, зазначив Микола Томенко, і невиконання норм щодо захисту суспільної моралі. Як приклад він назвав той факт, що деякі ефірні, а не кабельні канали «фактично перетворилися на вечірні та нічні еротичні канали».
 
Микола Томенко висловив здивування, чому державні органи, які мають контролювати ситуацію, не реагують належним чином на відповідні порушення.
 
«Останнім часом Нацрада діє як орган по штампуванню частот, а не як інституція, що визначає стратегію інформаційного простору та контролює виконання законодавства в телерадіопросторі», - наголосив народний депутат.
 
Він також зазначив, що в даній ситуації важко збагнути, які функції виконує Держкомітет телебачення і радіомовлення, на утримання якого витрачається понад 700 млн. грн.
 
Микола Томенко також наголосив, що декілька останніх років Верховна Рада взагалі не розглядала питань щодо інформаційної політики. Зокрема, за його словами, вже два роки поспіль парламент не заслуховував відповідні звіти Нацради з питань телебачення і радіомовлення, хоча має це робити кожного року. Тому, за словами Томенка, він буде ініціювати заслуховування найближчим часом у парламенті інформацію відповідних органів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14573
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лопух
5953 дн. тому
За Миколи теж були еротичні канали. І де він тоді був? Дивився і мовчав?
Слухачик
5957 дн. тому
Слава богу! Что хоть до Томенко дошло, что пора выпотрошить эту НАЦРаду как старый матрас с блохами. Зажрались на Прорезной. Нужно раскатать их в блин и наконец-то дать реальную свободу телерадиокомпаниям.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду