detector.media
25.12.2007 17:16
Служба режиму НТКУ застосувала силу до ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського (ОНОВЛЕНО)
Служба режиму НТКУ застосувала силу до ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського (ОНОВЛЕНО)
25 грудня служба режиму Національної телекомпанії України застосувала силу, аби не випустити з приміщення телецентру на Мельникова, 42 ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського. Про це він повідомив «ТК» телефоном.
 
«Сьогодні мене, коли я хотів вийти з будівлі, мене силою затримали режимники і конфіскували мою перепустку. Я просив їх показати документ, на підставі якого вони це роблять, але вони відмовились. Думаю, це пов’язано з тим, що я не захотів підписувати акт про мій начебто прогул півторамісячної давнини, який мені пред’явили у відділі кадрів», - каже пан Крижанівський. Він вважає такі дії репресіями щодо себе: «спочатку були репресії проти Олени Мозгової, після чого вона звільнилась, а тепер узялись за мене». Після затримання ведучого на прохідній з’явились працівники відділу кадрів НТКУ Роман Подолянко та Інна Руденко із вимогою підписати акт.
 
За словами пана Крижанівського, він тривалий час перебував на лікарняному через проблеми з нирками; тепер у нього загострилась хвороба, через що довелося викликати швидку допомогу. Він також звернувся до правоохоронних органів.
 
Старший інспектор управління кадрів НТКУ Роман Подолянко запевнив «ТК», що не має до затримання Дмитра Крижанівського жодного стосунку. «Він не з’явився протягом дня на роботі 19 листопада 2007 року. Потім перебував на лікарняному, який ми досі не бачили. Сьогодні ми просили його дати письмове пояснення, але він у неввічливій формі нам відмовив. Тому ми склали письмовий акт про те, що Дмитро Крижанівський відмовився підписати акто про прогул», – розповів Роман Подолянко.
 
Дмитро Крижанівський працює на НТКУ з 1996 року, раніше він вів щоденне ток-шоу «5 із 7», після закриття якого президент телеканалу Віталій Докаленко запропонував йому новий проект «Перші на першому», але він так і не був втілений в життя.

 

26 грудня Дмитро Крижанівський не зміг потрапити на роботу: його не пропустили до . приміщення НТКУ. «Керівництво не має права цього робити. Вони вчора забрали у мене перепустку, хоча мають право це робити тільки після підписання наказу про звільнення. Наказу я не бачив. Вони роблять усе, щоб спочатку мене не пропустити на роботу, а потім зарахувати мені прогули і за них звільнити. Між іншим, я досі перебуваю на лікарняному», – розповів «ТК» Дмитро Крижанівський.

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY