Колесниченко заступив саму Вітренко

23 Грудня 2007
7659
23 Грудня 2007
19:32

Колесниченко заступив саму Вітренко

7659
Колесниченко заступив саму Вітренко
Незабаром у мене виникне проблема: боятимусь ходити до туалету. А причиною тому – клятий телевізор. Хоч яку кнопку натиснеш – усюди народний депутат Вадим Колесниченко виступає. Він мандрує з каналу на канал і звідусіль кидає в народ вистраждані ним істини. Одного разу я праску ввімкнув і його побачив. Чи то в мене від надмірного споглядання нардепа стріха поїхала, чи то народний обранець такий проворний виявився, що і з побутового пристрою вирішив донести до мене плоди своїх роздумів – досі не збагну. Хай там як, а тепер черга за унітазом. Моя свідомість застерігає: скоро він вискочить звідти й ухопить мене за труси, після чого почне гаряче доводити правоту свою і своєї святої справи.
 
Я намагаюся вберегтися, перемикаючи канал, коли його бачу. Але нещодавно не вберігся. Наскочив на закінчення його балачки з Русланом Поліщуком на ТРК «Ера». Ведучого явно підпирав час, він мусив завершувати програму й нічого не відповів на традиційні слова добродія Колесниченка, коли він заспівав стару пісню про військових злочинців з ОУН-УПА, засуджених Нюрнберзьким трибуналом. Утім, пан Колесниченко не чує заперечень і тоді, коли телевізійники мають час.
 
Я відомий ліберал, а на додачу ще й демократ з анархістом. За чуже право висловитись – пащеку порву кому хочеш. Але мені було б дуже прикро, якби я комусь пащеку порвав, а промовець, якого я захистив, раптом сказав би: «Я вважаю, що Н2О не є водою». З одного боку, будь-хто має право так вважати. З іншого, обов’язок ведучого нагадати, що за таблицею Менделєєва Н2О є саме водою. А вже глядач хай вирішить сам, хто має більшу рацію.
 
Це я таку аналогію провів, бо Колесниченко має незаперечно право вважати, що Нюрнберзький трибунал засудив і ОУН, і УПА, і навіть Леоніда Кравчука з Віктором Ющенком (про Олега Тягнибока я вже не кажу). Але телеведучий має не лише право, але й професійний обов’язок сказати народному обранцеві, що в нюрнберзьких рішеннях нічого про ОУН-УПА й близько немає. Переконатись у цьому дуже просто – достатньо ознайомитись із матеріалами процесу, які є в Інтернеті, зокрема, перекладені російською. Можете пошукати в цих матеріалах «ОУН», «УПА» і будь-які споріднені назви – ніякого результату не буде. Отже, злочинцями нелюбих серцю Колесниченка оунівців та упівців можна назвати лише з точки зору «совка».
 
Я розумію, що радянські підходи ближчі серцю Колесниченка за будь-які інші. Готовий навіть поважати таку його ностальгійну прихильність до держави, яка під час Голодомору 1932-33 років не коїла злочини, а, за словами пана Колесниченка, «робила помилки». Та хай уже мій герой вибачає, але я не готовий сприймати вигадки, яких у нього чимало, і з якими він перестрибує з каналу на канал.
 
Була в нас така Наталія Вітренко. Вона шуміла, кричала й епатувала публіку, розповідаючи про криваві злочини оунівців і про щасливе життя в СРСР. Врешті пролетіла повз парламент – уже тричі. А тепер на її полі Вадим Колесниченко виступає. Тільки він такий благообразний, врівноважений і на неї зовсім не схожий. Але за своїми поглядами він – Вітренко Вітренкою! Більшовик – у партії великого капіталу. Ну, хай би собі був, але брехати навіщо? Мабуть, більшовики без брехні не можуть.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7659
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор Діденко
5990 дн. тому
Маю надію, що знайдеться хтось із упівців, який організує з Колісниченком акцію: зняти йому ґачі і кропивою по сраці!
Луканов Грабовському
5990 дн. тому
Сергію, у мене в тексті говориться про рішення Трибуналу, а не про загальні матеріали. Бо для звинувачення мають значення саме рішення, тобто вирок трибуцналу. У вироку нічого про ОУН і УПА не сказано.
Сергій Грабовський
5991 дн. тому
Насправдні про ОУН Бандери в документах Нюрнберзького процесу згадка є. Здуру СРСР надав туди таку купу нацистських паперів, що проскочила доповідна спецслужб у Берлін, що, мовляв, на окупованій території України (1942 рік) найбільшою загрозою для німецького панування є саме ОУН Бандери, яку слід нещадно викорінювати. Цей текст опублікований у документах процесу, але не в тих, що видані російською, ясна річ. Так само, як не опублікований і хід обговорення Катинської справи, коли було незаперечно доведено, що це - діло рук зовсім не нацистів...
Бурум
5992 дн. тому
Ну, куди вже банальніше - Луканов б"є усі рекорди. Від правічного образу праски (скільки ж можна її, нещасну, обігрувати) й до тривіально антивітренківських пасажів. Авторе, не маєте що сказати - помовчіть. Колесниченки й вітренки - гидь, одначе ж і вони видаються чимось на фоні отаких-от "текстів".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду