Єгора Соболєва і Владислава Синяговського в Парижі затримала поліція. Їх уже відпустили

19 Грудня 2007
18116
19 Грудня 2007
22:32

Єгора Соболєва і Владислава Синяговського в Парижі затримала поліція. Їх уже відпустили

18116
Єгора Соболєва і Владислава Синяговського в Парижі затримала поліція. Їх уже відпустили
Ведучого 5 каналу Єгора Соболєва та редактора цього ж каналу Владислава Синяговського затримано у паризькому аеропорту Шарль де Ґолль. Про це sms-повідомленням сповістив «ТК» Єгор Соболєв.
 
«Ми написали плакат із повідомленням, що транзитні пасажири без шенгенської візи не мають права на готель. Поліцейський попросив його прибрати. Ми запитали причину і були затримані. Нас посадили до камери. У дзвінку послу відмовили. Що далі – не пояснюють», - пише Єгор. Журналісти повертались із Куби, де провели кілька днів, до України.
 
Народний депутат Юрій Стець, який донедавна був генеральним продюсером 5 каналу, підтвердив «ТК» цю інформацію, повідомивши, що спілкувався з Єгором і вже зв’язався з МЗС України, СБУ та українським консулом у Франції. О 22.45 за київським часом консул перебував на шляху в аеропорт.
 
«Я не думаю, що причина в цьому плакаті. Причина в тому, що вони висловлювали свою позицію. Але ж вони - журналісти, і мають на це право», - коментує Юрій Стець.

 

О 00.30 за Київським часом Єгор Соболєв повідомив: «Ми вільні. Слава нашому посольству. Нам дали візу на один день, і ми спатимемо у готелі». Як повідомляє УНІАН, вони вже повертаються додому.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18116
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Удивленный
5558 дн. тому
Позорная новость и позорная политика "Телекритики". О таких вещах пишут в контексте притеснений, в частности, за взгляды, профессиональную деятельность. А здесь обычный бытовой случай. Если бы у Соболева в туалете аэропорта закончилась туалетная бумага он об этом тоже оповестил Телекритику в смс? И Телекритика сделала новостью? Стыдно!
otar
5973 дн. тому
2 Павел - Ви будете здивовані, але багато інших інтернет-видань - хоча їхньою профільною тематикою не є медіа - також зробили це топ-новинами. Бо для журналістської спільноти це важливо. Хоч як ви до того ставитесь, але так є.
Павел
5973 дн. тому
Я вообще поражен, что на "Телекритике" ЭТО вынесли в заголовки новостей, да еще и курсивом выделили! Господа, вы же боретесь за прогресс на нашем ТВ ))) Давайте каждый из нас будет рассказывать здесь о том, какие у него проблемы возникли на таможне или как багаж потерялся во время перелета!!! У меня есть пара-тройка душещипательных историй.... покруче этой. Только зачем это всем? И я это прекрасно понимаю. P.S. Комментарий про нашу "местечковость" поддерживаю на все 100%! В Амстердаме был свидетелем истории, как пьяный соотечественник пытался улететь в Киев по просроченному билету. И денег нет с собой. "No ticket - No flight!",-повторял как заведенный работник аэропорта... И ведь был ПРАВ!
Менеджер
5973 дн. тому
Согласен с Владом на все 100%. Надо уважать порядки, принятые в странах, куда тебя заносит. Сами лоханулись, так нечего качать права.
Влад
5974 дн. тому
Господа, это позор! Соболев и Синяговский в очередной раз опозорили Украину. Чистые лохи! Я бы на месте французов закрыл бы им въезд в Евросоюз, раз и навсегда. Транзитная виза - не проблема, это их проблемы, что они их не поставили. Поверьте мне, старому профессионалу, подобная выходка в любом аэропорту США или Великобритании, и это пара недель в тюрьме. Так что этим лохам еще повезло. А еще, представьте себе, что с кем-то из вас случится такая неприятность. Кто вам поможет, обратиться в СБУ. МИД и т.д. ? Стець? Очень сомнительно. Хотя... Предлагаю этому клоуну опубликовать свой номер телефона, чтобы КАЖДЫЙ ГРАЖДАНИН УКРАИНЫ мог к нему обратиться, в случае неприятностей, возникших за границей. Или перестать колотить понты...
ганжа
5974 дн. тому
Українська та європейська громадськість ЗА візову лібералізацію для всіх громадян України Дата: 21 грудня 2007 р. Час: 11:30 Місце: вул. Хрещатик, 4, Інформаційне агентство «Уніан» Учасники: Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Орися Луцевич, директор Фонду Open Ukraine Олександр Сушко, виконавчий директор, Центру Миру, конверсії та зовнішньої політики України Керівники провідних громадських організацій України звертають увагу країн-членів ЄС, інституцій ЄС, Уряду України та Верховної Ради України до проблем візової політики. За два тижні понад 1000 громадських діячів та лідерів громадських організацій України та ЄС підписались під зверненням, закликаючи український парламент ратифікувати Угоду про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС, усунути візові розмежування у Європі, а також лібералізувати візову політику ЄС щодо України. Найбільшу солідарність із Україною проявили громадські лідери Німеччини та Польщі. Повна версія звернення та список підписів знаходяться за лінком http://eu.prostir.ua/appeal.html. Заява є відкритою для нових підписів!
з європи
5974 дн. тому
перепрошую, а до чого тут "правдорубство"? якщо людина не має дозволу на перебування в країні, на якій підставі її випустять з зони для транзитних пасажирів? треба стидатися свого "селюцтва", а не робити із себе героїв. соболев, це елементарно! матимеш необхідні документи - залишаєшся в готелі. не всі ж жалітимуться консолу і не всі "бідні і чесні" настільки, щоб вимагати такої уваги до себе
Телевизор
5974 дн. тому
Туристсостажем +1 согласна полностью
Кутєпов СТБ
5974 дн. тому
2 Александр Його дії - нормальне цивілізоване відстоювання своїх прав. Це ви, якби опинилися б в аеропорту, втупилися в підлогу й скоцюбившись би спали. А Єгор домігся нормальної ночівлі. Успіхів
RADNYK
5974 дн. тому
Саркозі - Респект!!!!!
5974 дн. тому
Абалденна важная информация...
Александр
5974 дн. тому
Происходит просто какая-то подмена понятий - демократия, свобода слова, ущемление прав и так далее. А человек просто не знает правил, законов и не собирается их знать. Он знает одно - я журналист и волен говорить и дейстовать как хочу. Борец за правду блин. Его еще в Европе не было! Какой нафик плакат - и правильно сделали, что загребли. Но самое печальное - что он уверен в своей правоте. А на самом деле это позор, а его действия - ребячество и комплексы.
ТУРИСТСОСТАЖЕМ
5975 дн. тому
Этот Соболев уже достал своим детским правдорубством. Прежде чем лететь на Кубу, надо было узнать международные правила авиаперевозок. И покупать билет с нормальной стыковкой. Деревня. Пыс-пыс. А Куба - дорогое удовольствие. Хорошо Егорка на чесных новынах заколачивает!
а зачем
5975 дн. тому
А для чего нужно было с таким плакатом стоять в аэропорту? Смысл в чем? Опять дешевый самопиар?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду