Київрада хоче укласти угоду з комунальними ЗМІ про прозоре та об'єктивне висвітлення її діяльності

13 Грудня 2007
6217
13 Грудня 2007
11:21

Київрада хоче укласти угоду з комунальними ЗМІ про прозоре та об'єктивне висвітлення її діяльності

6217
Київрада хоче укласти угоду з комунальними ЗМІ про прозоре та об'єктивне висвітлення її діяльності

Київська міська рада відмовилась переглядати питання про ліквідацію комунальних медіа, повідомляє «Главред».

За внесення на порядок денний засідання 13 грудня проекту рішення про внесення змін до рішення Київради від 6 грудня про ліквідацію друкованих київських муніципальних медіа проголосували лише 33 депутати за необхідних 61.

Секретар Київради Олесь Довгий зазначив, що рішення Київради про ліквідацію газет «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця» не діє і припинене після накладення мером Києва вето.

 

Тим часом, як повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на Олеся Довгого, на погоджувальній раді між керівниками київських друкованих комунальних ЗМІ та депутатами всіх фракцій Київради було прийнято рішення підготувати проект договору між цими ЗМІ та Київрадою. Згідно з договором, ЗМІ обіцяють висвітлювати діяльність Київради прозоро та об'єктивно. У випадку, якщо робота цих трьох газет виявиться неефективної, то начальнику головного управління Київської міської державної адміністрації комунальної власності буде доручено підготувати план заходів по проведенню конкурсу на продаж цих трьох газет. Відповідні зауваження, повідомляє УНІАН, вніс до проекту рішення Київради мер міста Леонід Черновецький. Зауваження мадють бути розглянуті на сесії Київради.

 

У свою чергу депутат від фракції "Наша Україна" Олександр Черніков зазначив, що зауваження не є предметом розгляду депутатами і що для ухвалення конкретного рішення необхідно підготувати новий проект рішення, а оскільки такого нема, то нема за що голосувати.

 

Крім того, інший депутат цієї фракції Віталій Ярема, який є головою постійної комісії Київради з питань регламенту, також зазначив, що питання щодо друкованих ЗМІ Київради розглядалось на засіданні комісії, де також наголошувалось на необхідності підготувати новий проект рішення з зауваженнями мера. Крім того, він підкреслив, що такого поняття, як вето, у регламенті Київради немає.

 

На це Оленсь Довгий, який вживав саме цей термін, зазначив, що своїми зауваженнями Київський міський голова припинив дію рішення Київради від 6 грудня про комунальні ЗМІ, що й означає накладання вето. І згідно з регламентом, за його словами, Київрада у двотижневий термін повинна розглянути це питання знову.

 

Після голосування щодо внесення до порядку денного сесії проекту про зазначені ЗМІ, яке підтримали лише 33 депутати, Довгий сказав, що своєю відмовою у розгляді цього питання депутати висловили свою згоду з Київським міським головою і таким чином підтримали заборону ліквідації трьох комунальних газет.

 

Як повідомлялося, 6 грудня Київрада прийняла рішення про ліквідацію в першому півріччі 2008 року комунальних підприємств «Редакція газети «Вечірній Київ», газети Київради «Хрещатик» і газети «Українська столиця». Депутати також вирішили до 1 квітня наступного року розробити пропозиції про видання інформаційного бюлетеня Київради з метою інформування територіальної громади столиці про підготовку, прийняття і контроль виконання рішень міськради.

8 грудня Київський міський голова Леонід Черновецький в прямому ефірі ТРК «Київ» заявив, що не дозволить ліквідувати комунальні друковані ЗМІ столиці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду