Під мобільне телебачення (DVB-H) у Києві віддали 49-й канал

12 Грудня 2007
14516
12 Грудня 2007
19:45

Під мобільне телебачення (DVB-H) у Києві віддали 49-й канал

14516
Під мобільне телебачення (DVB-H) у Києві віддали 49-й канал
Рішення про трансляцію на 49 ТВК у Києві цифрового сигналу у стандарті DVB-H Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення ухвалила на засіданні 12 грудня. Упродовж місяця Нацрада чекатиме пропозицій від суб’єктів інформаційної діяльності щодо технічної розробки цифрової багатоканальної телемережі у стандарті DVB-H з використанням 49 ТВК у м. Києві.
 
«Детектор медіа» звернулась до потенційних розробників нової мережі з проханням прокоментувати: чи будуть вони брати участь в експерименті?
 
Як зазначила директор у зв’язках з громадськістю телекомунікаційної компанії «Голден Телеком» Наталія Стражник, у компанії наразі не знають, чи братимуть участь у експерименті. «Голден Телеком» активно працює на ринку цифрового телебачення, але – в іншому форматі. За словами Наталії Стражник, до кінця наступного року у семи найбільших містах України компанія має намір запустити «цифру» в комерційну експлуатацію за технологією IPTV (Triple Play: телебачення, Інтернет, телефон).
 
Зараз компанія розбудовує мережу, проводить перемовини з телевізійними каналами та контент-провайдерами щодо використання їхніх матеріалів у своєму мовленні.
 
Натомість, науково-виробниче підприємство «Квант-ефір» готове взяти активну участь в експерименті, запланованому Нацрадою. За словами генерального директора підприємства Івана Омелянюка, мобільне цифрове телебачення – один із пріоритетів «Квант-ефіру». Він переконаний, що його підприємству до снаги розробити сучасну багатоканальну цифрову телемережу у стандарті DVB-H. Серед здобутків «Квант-ефіру» – вдалий прийом сигналу мобільними телефонами під час руху у транспорті.
 
DVB-H (Digital Video Broadcast Handheld) – портативне цифрове телебачення. Так визначила у грудні 2004 року Європейська Асоціація з телекомунікаційних стандартів і визнала DVB-H основним стандартом для мобільних телесервісів Європи.
 
DVB-H – один із кількох стандартів мобільного телебачення. Має суттєві переваги у можливостях мультиадресації і за якістю зображення перед аналогічними мережами мобільного зв’язку GPRS.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду