detector.media
12.12.2007 19:45
Під мобільне телебачення (DVB-H) у Києві віддали 49-й канал
Під мобільне телебачення (DVB-H) у Києві віддали 49-й канал
Рішення про трансляцію на 49 ТВК у Києві цифрового сигналу у стандарті DVB-H Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення ухвалила на засіданні 12 грудня. Упродовж місяця Нацрада чекатиме пропозицій від суб’єктів інформаційної діяльності щодо технічної розробки цифрової багатоканальної телемережі у стандарті DVB-H з використанням 49 ТВК у м. Києві.
 
«Детектор медіа» звернулась до потенційних розробників нової мережі з проханням прокоментувати: чи будуть вони брати участь в експерименті?
 
Як зазначила директор у зв’язках з громадськістю телекомунікаційної компанії «Голден Телеком» Наталія Стражник, у компанії наразі не знають, чи братимуть участь у експерименті. «Голден Телеком» активно працює на ринку цифрового телебачення, але – в іншому форматі. За словами Наталії Стражник, до кінця наступного року у семи найбільших містах України компанія має намір запустити «цифру» в комерційну експлуатацію за технологією IPTV (Triple Play: телебачення, Інтернет, телефон).
 
Зараз компанія розбудовує мережу, проводить перемовини з телевізійними каналами та контент-провайдерами щодо використання їхніх матеріалів у своєму мовленні.
 
Натомість, науково-виробниче підприємство «Квант-ефір» готове взяти активну участь в експерименті, запланованому Нацрадою. За словами генерального директора підприємства Івана Омелянюка, мобільне цифрове телебачення – один із пріоритетів «Квант-ефіру». Він переконаний, що його підприємству до снаги розробити сучасну багатоканальну цифрову телемережу у стандарті DVB-H. Серед здобутків «Квант-ефіру» – вдалий прийом сигналу мобільними телефонами під час руху у транспорті.
 
DVB-H (Digital Video Broadcast Handheld) – портативне цифрове телебачення. Так визначила у грудні 2004 року Європейська Асоціація з телекомунікаційних стандартів і визнала DVB-H основним стандартом для мобільних телесервісів Європи.
 
DVB-H – один із кількох стандартів мобільного телебачення. Має суттєві переваги у можливостях мультиадресації і за якістю зображення перед аналогічними мережами мобільного зв’язку GPRS.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY