У Польщі стартував незалежний білоруський канал Белсат

10 Грудня 2007
21453
10 Грудня 2007
12:15

У Польщі стартував незалежний білоруський канал Белсат

21453
У Польщі стартував незалежний білоруський канал Белсат
10 грудня, у міжнародний день прав людини, стартує перше незалежне білоруське телебачення Белсат TV. Редакція матиме головний осередок у Варшаві та працюватиме за підтримки польського та литовського телебачення, повідомляє ІМІ з посиланням на радіо Німецька хвиля.
 
Сайт телеканалу можна побачити за адресою http://www.belsat.home.pl/ . Придбати доменне ім’я belsat.by каналові не вдалося.
 
Керівник служби інформаційних програм Белсат TV Алєксєй Дзікавіцький повідомив «Німецькій хвилі», що мета проекту – надати білорусам незалежну, об‘єктивну інформацію, якої вони позбавлені протягом останніх 12 років: «Це рука допомоги в часи, коли сусідній народ перебуває в тяжкій інформаційній ситуації. Тим паче, що девіз цього проекту - «Телебачення, яке роблять білоруси для білорусів».
 
Алєксєй Дзікавіцький зауважує, що цей телеканал не буде ані виключно політичним, ані розважальним - на ньому буде все: новини, публіцистика, кіно, серіали, документальні фільми. Цей ініційований у Польщі телепроект уже підтримують уряди Литви, Ірландії, Чехії та США. Перші кілька місяців в ефірі виходитиме тригодинне тестове мовлення через супутник Astra, згодом ефірний час збільшиться, і додатково буде задіяно супутник Sirius.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду