Білоруська програма Національного радіо Швеції припиняє мовлення

18 Серпня 2009
16027
18 Серпня 2009
11:12

Білоруська програма Національного радіо Швеції припиняє мовлення

16027
Білоруська програма Національного радіо Швеції припиняє мовлення

З 1 вересня «Білоруська програма  Національного радіо Швеції припиняє мовлення білоруською. По це повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода». Протягом п'яти років випуски білоруською виходили в ефір чотири рази на тиждень. Крім того, програму можна слухати на сайті radiobelarus.se. Аудиторію інформаційного продукту складала не так білоруська громада у Швеції, як громадяни Білорусі. До штату програми входять два працівники та два позаштатні кореспонденти - у Стокгольмі та Білорусі.

 

За словами керівника Міжнародного відділу Шведського національного радіо Інгмара Лофгрена, вибір мовлення зробили на користь європейських мов та російської. «Тим більше її розуміють у Білорусі», - підкресив Пан Лофгрен.

 

Така позиція керівництва Радіо Швеції викликала протести у Білорусі. Слухачі програми збирають підписи на її захист.

 

Скорочення редакцій нацменшин стає тенденцією у ЗМІ. У Польщі вже цього місяця закривають україномовну програму «Теленовини» каналу TVP,  аудиторія якої складає 140 тисяч глядачів. Білоруський телеканал «Бєлсат», починаючи з липня, скоротив мовлення до чотирьох годин на добу. Нині під питанням його подальша робота. «Криза відчувається всюди в польських ЗМІ. Так само буде закритий білоруський незалежний телеканал "Бєлсат", що виходить з Варшави. На нього теж не вистачає коштів», - розповіла в інтервю радіо Deutsche Welle редактор журналу «Нова Східна Європа» Малгожата Ноцунь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду