Польські журналісти поділяться досвідом щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції

7 Грудня 2007
6345
7 Грудня 2007
11:27

Польські журналісти поділяться досвідом щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції

6345
Польські журналісти поділяться досвідом щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції

У Держкомтелерадіо розпочався семінар-тренінг з вивчення польського досвіду щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції .Планувалося, що у роботі семінару візьмуть участь Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Яцек Ключковські, Голова Держкомтелерадіо України Едуард Прутнік, директор програм Європейської Фундації «Діалог» (Польща) Артур Джевіцкі, президент Центру «Демократія і розвиток» (Україна) Володимир Лавриненко, польські та українські експерти. Реальний рівень презентації було змінено: семінар відкрили заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський та радник Посольства Республіки Польща Роман Ковальчук. Відсутність пана Посла пояснили візитом до України Президента Польщі Лєха Качинськи.

 

На семінарі обговорювали тему: стан та завдання інформаційна політика уряду в рамках реалізації Плану дій «Україна – ЄС», роль та участь неурядових організацій та регіональних ЗМІ в цьому процесі. Войцех Маліновські, редактор загальнопольського каналу суспільного мовлення TVР (Вроцлав) поінформував про те, як польські ЗМІ зуміли змінити громадську думку щодо «опору» ЄС серед польських аграріїв, а Лілія Нікітіна, завідуюча відділом інформаційної політики видавничої справи та архівної справи Секретаріату Кабінету Міністрів, розповіла про роботу Кабімну щодо адаптації українського законодавства в сфері медіа до європейських стандартів. Проблемним питанням, що потребує нагального вирішення, як наголосила пані Нікітіна, є питання прозорості медіавласності. Відповідні зміни до законодавства вже ініційовано Кабміном.

 

Основним адресатом семінару є не українські журналісти, а керівники обласних управлінь у справах преси та інформації.

 

Учасникам семінару також презентували книжку «Інформаційна політика України: Європейський контекст» (Київ, «Либідь», 2007 рік), яку «ТК» обіцяє прорецензувати.

 

Завтра семінар продовжить свою роботу.

 

Організатори:

 

Прес-служба Держкомтелерадіо

тел: 278-26-07

e-mail: press@tvradio.gov.ua

 

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо

тел: 279-89-59

e-mail: pr@comin.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду