detector.media
07.12.2007 11:27
Польські журналісти поділяться досвідом щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції
Польські журналісти поділяться досвідом щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції

У Держкомтелерадіо розпочався семінар-тренінг з вивчення польського досвіду щодо інформування громадян з питань європейської інтеграції .Планувалося, що у роботі семінару візьмуть участь Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Яцек Ключковські, Голова Держкомтелерадіо України Едуард Прутнік, директор програм Європейської Фундації «Діалог» (Польща) Артур Джевіцкі, президент Центру «Демократія і розвиток» (Україна) Володимир Лавриненко, польські та українські експерти. Реальний рівень презентації було змінено: семінар відкрили заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський та радник Посольства Республіки Польща Роман Ковальчук. Відсутність пана Посла пояснили візитом до України Президента Польщі Лєха Качинськи.

 

На семінарі обговорювали тему: стан та завдання інформаційна політика уряду в рамках реалізації Плану дій «Україна – ЄС», роль та участь неурядових організацій та регіональних ЗМІ в цьому процесі. Войцех Маліновські, редактор загальнопольського каналу суспільного мовлення TVР (Вроцлав) поінформував про те, як польські ЗМІ зуміли змінити громадську думку щодо «опору» ЄС серед польських аграріїв, а Лілія Нікітіна, завідуюча відділом інформаційної політики видавничої справи та архівної справи Секретаріату Кабінету Міністрів, розповіла про роботу Кабімну щодо адаптації українського законодавства в сфері медіа до європейських стандартів. Проблемним питанням, що потребує нагального вирішення, як наголосила пані Нікітіна, є питання прозорості медіавласності. Відповідні зміни до законодавства вже ініційовано Кабміном.

 

Основним адресатом семінару є не українські журналісти, а керівники обласних управлінь у справах преси та інформації.

 

Учасникам семінару також презентували книжку «Інформаційна політика України: Європейський контекст» (Київ, «Либідь», 2007 рік), яку «ТК» обіцяє прорецензувати.

 

Завтра семінар продовжить свою роботу.

 

Організатори:

 

Прес-служба Держкомтелерадіо

тел: 278-26-07

e-mail: press@tvradio.gov.ua

 

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо

тел: 279-89-59

e-mail: pr@comin.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY