SIRIUS 4 планує розвивати цифру в Україні

4 Грудня 2007
15420
4 Грудня 2007
16:50

SIRIUS 4 планує розвивати цифру в Україні

15420
SIRIUS 4 планує розвивати цифру в Україні
Нові можливості у розвитку цифрового телебачення в стандарті в Україні з’являться із початком експлуатації супутника SIRIUS 4, впевнені представники SES SIRIUS AB. Про це вони заявили на прес-конференції, що відбулась 4 грудня в Київському готелі «Прем’єр Палац».
 
Як відомо, розвиток цифри у стандарті DVB-S (супутник) є в усьому світі конкурентом наземному цифровому мовленню у стандарті DVB-T. В Україні розвиток цифри в стандарті DVB-T відбуватиметься згідно з «Державною програмою впровадження цифрового телерадіомовлення», затвердженою Нацрадою на засіданні 27 листопада 2007 р.
 
На прес-конференції виконавчий директор SES SIRIUS AB Хокан Хьодин, зокрема зазначив, що SIRIUS 4 може стати альтернативою у переоснащенні частини ретрансляційних станцій для поширення цифрового сигналу.
 
Хокан Хьодин: «Щоб здійснювати трансляцію у цифровому форматі Україні треба переоснастити 72 основних та близько 500 малих телевізійних станцій або ж прокласти кабельні мережі. Такі технічні пертурбації будуть обтяжливими та занадто затратними. Натомість наш новий потужний супутник може стати ефективною альтернативою для домогосподарств, які знаходяться у віддалених районах або приймають слабкий сигнал».
 
Голова представництва компанії в Україні Персі Густавсон відзначив, зо запуск нового супутника спричинено перспективами українського ринку: «Запуск супутника відкриває гарні перспективи перед компанією, адже український ринок показав стабільне зростання за останні 4 роки: кількість домогосподарств, що приймають сигнал від супутників SIRIUS через кабельні мережі та на супутникові антени зріс вдвічі й наразі становить 5,14 мільйона господарств».
 
Це, як стверджують представники компанії, перший супутник, сигнал максимальної потужності якого охоплює всю Україну. SIRIUS 4 постачатиме українським споживачам потужний сигнал, що дозволить приймати його навіть на невеликі антени діаметром до 60 сантиметрів.
 
В Україні наразі понад 300 тисяч індивідуальних антен приймають сигнал від супутників компанії SES SIRIUS AB. Через супутники Sirius здійснюють мовлення, зокрема, такі українські телеканали, як «Новий канал», «TET», ТРК «Україна», «Рада», «5 канал», «Глас», «Тиса», «Інтер+», «Enter Film», , «Enter Music TV», «RTR Україна», а також 19 радіостанцій.
 
SIRIUS 4 – найпотужніший супутник компанії SES SIRIUS AB, як очікується, розпочне мовлення з початку наступного року. На його борту встановлені 54 передавачі (транспондери). Супутник має можливість ретранслювати близько 400 телеканалів у звичайному форматі та 100 каналів телебачення високої чіткості (HDTV). SIRIUS 4 також зробить доступним в Україні таку послугу як  BLUCOM – інтерактивне телебачення.
 
SES SIRIUS AB – провідна супутникова система Центральної та Східної Європи, Скандинавії та Прибалтики. Компанія пропонує послуги у сферах широкосмугового мовлення та передачі даних у цьому регіоні. Супутники компанії розташовані в орбітальній позиції 5 градусів Сх.довготи і забезпечують надійні канали зв’язку по всій Європі.
 
Загалом у Європі послугами компанії SES SIRIUS AB користуються понад 110 телеканалів та 37 радіостанцій. Власниками SES SIRIUS AB є супутникова DTH система в Європі SES ASTRA Company (75% акцій) та Шведська космічна корпорація (25% акцій).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду