Погоджено Державну програму впровадження цифрового мовлення

28 Листопада 2007
25695
28 Листопада 2007
16:17

Погоджено Державну програму впровадження цифрового мовлення

25695
Погоджено Державну програму впровадження цифрового мовлення

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення погодила Державну програму впровадження цифрового мовлення в Україні, погодивши свої пропозиції із Держкомтелерадіо (Концерн РРТ) та НКРЗ. Найближчим часом програму буде винесено на затвердження Кабінету Міністрів.

Принципові положення, які відрізняють погоджену програму від проекту, пропонованого Мінтрансзв’язку (на момент вироблення програми КРРТ перебував під юрисдикцією цього відомства), це те, що «цифра» запроваджуватиметься в Україні одразу у двох стандартах – MPEG 2 і MPEG 4 (за пропозицією КРРТ, це мав бути технічно прогресивніший MPEG 4), а також те, що з державного бюджету планується витратити на запровадження цифрового мовлення лише 1 млрд 85 млн 949,3 тис. грн. Решту 4 млрд 791 млн 77,2 тис. грн. планується залучити з інших джерел.

 

Нагадаємо, що за програмою Мінтрансзв’язку (КРРТ) передбачалося, що на програму має буде виділено 2,934 млрд грн. Як пояснював «ТК» Олександр Богданов, більшість цих грошей має піти на побудову опор під одне повноцінне покриття (одне з 8-ми цифрових покриттів у 3-му діапазоні, виділених Україні в рамках «Женеви-2006»), яке стане базою для розгортання на його основі комерційних мультиплесків.

 

За узгодженим проектом програми, тепер замість 450-ти веж буде побудовано лише 64. Питання ж про виділення цілісного державного мультиплексу (під 8–10 державних (суспільних) телеканалів) у новому проекті не передбачено.

 

Принциповим розходженням двох проектів, за словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради України, є те, що в проекті Мінтрансзв’язку наголос робився на будівництві веж, а Нацрада акцентує на забезпеченні населення сигналом. Таким чином, зекономлені на будівництві гроші буде переорієнтовано на закупівлю соціальних set-top-box’ів.

 

Як наголосив Віталій Шевченко, голова Нацради України з питань ТБ і РМ, «цей проект чекав на затвердження більше року. Тепер же ми розпочинаємо активні дії щодо впровадження цифрового мовлення в країні».

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25695
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
DoctoR
5996 дн. тому
Ребята, ну когда вы научитесь правильно цитировать первоисточник или хотя бы в него заглядывать перед публикацией у себя. Не вводите в обман и не создавайте лишнего ажиотажа. Программу не "затверджено" а "погоджено" Нацрадою, а это две большие разницы. Государственные программы утверждает только Кабинет Министров. __________________________________________________________________________________ http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?node=435 Про погодження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні На засіданні 28 листопада 2007 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила Державну програму впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні з урахуванням зауважень і пропозицій Національної ради, узгоджених із Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та Національною комісією з питань регулювання зв’язку України. Національна рада ухвалила рішення направити проект Державної програми цифрового телерадіомовлення в Україні до Кабінету Міністрів України на затвердження. Прес-служба Національної ради ___________________________________________________________________________________
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду